Özgecan’ın katilinin annesi: Çöpe mi atayım...

Özgecan’ın katilinin annesi: Çöpe mi atayım...
Cezaevinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi, dün akşamdan bu yana iki il gezdirilmesine rağmen gömülemiyor.



Tarsus’ta gece gömülmek istenen cenaze, belediyenin gece defin işlemine izin vermemesi ve morgda yer olmadığı gerekçesiyle gömülememişti. Tarsus’un ardından getirilmek istendiği Adana’da da belediye cenaze aracı vermemiş, ancak özel kiralanan bir araçla şehre getirilebilmişti.

‘Kilitledim mezarlığı’

Tarsus’ta Kocaköy Mahallesi Muhtarı Rıfat Öcalan, cenazeyi kabul etse de kepçeyle geri çıkarılacağını, Altındöken’in cenazesinin devlet üniversitelerinde kadavra yapılmasını istedi.

Gazetecilerin, “Neden gömdürmek istemiyorsunuz” sorusunu yanıtlayan Öcalan, “Kabul etmiyorum. Kilitledim mezarlığı, zorla açıp girecek halleri yok. İnsanlık suçu ya, canlı canlı adamın bilekleri kesilir mi? Mezarlığa koymama yetkisine sahibim. Bu köy benim köyüm. Bu köyde ben yaşıyorum” dedi.

Altındöken’in annesinin değil, ninesinin kendi köylerinden olduğunu söyleyen muhtar, Altındöken’in bu köyle yakından uzaktan ilgisi olmadığını savundu.

Öcalan şöyle devam etti: “Kadavra yapsınlar. Devletin üniversitelerinin kadavraya ihtiyacı var. Bari o şekilde insanlığa faydası olsun, değil mi? Ben kabul etsem bile onu geri kepçeyle çıkarırlar.”

‘Oğlumu çöpe mi atayım?’



Adana Devlet Hastanesi’nin morgunda oğlunun cenazesini defnedebilmek için çözüm arayan Naciye Tan, yaşananlara tepki gösterip, “Ben anneyim, iki gündür otomobillerde bekliyorum. Oğlumun cenazesini toprağa vermek istiyorum. Öldü daha ne olsun? Çöpe mi atayım? Oğlumun cenazesini vermiyorlar” diye ağladı. Anne, güçlükle sakinleştirildi.

‘Ya bir dağ başına ya bir ovaya ama gömülsün’

CNN Türk yayınına katılan Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan ise cenazenin gömülememesini şöyle değerlendirdi: “Ya bir dağ başına, ya bir ovaya ama gömülmesi gerekiyor. Gitsin herkes okusun, dua etsin demiyorum ama Allah rahmet eylesin diyorum. Başka ne diyebilirim? Her şey takdiri ilahi.”

“İyi oldu” diyenlere de karşı çıkan Aslan, “Bunu demeyin. Herkes kendi sorumluluğunu görmeli” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.