POLİSE OPERASYON İSTANBUL'U VURDU

POLİSE OPERASYON İSTANBUL'U VURDU
İstanbul emniyetine yapılan paralel operasyonlar metropol kentin güvenliğini zaafiyete uğrattı. Özellikle Sarıyer, Beşiktaş ve Şişli üçgeninde sokak ortasında yaşanan mafya çatışmaları vatandaşları tedirgin ederken, son zamanlarda hırsızlık ve gasp olayla
17 ve 25 Aralık soruşturmalarından sonra Türkiye genelinde ve özellikle İstanbul'da polise karşı paşlatılan pararlel operasyon güvenlik zaafiyeti doğurdu. 15 milyonluk metropol kent İstanbul'da bu zaafiyetten yararlanan karanlık güçler vatandaşın güvenliğini tehdit eder duruma geldi. Yakın zamanda gün ortasında Sarıyer'de  işlenen Ali Ekber Akgün cinayeti, Beşiktaş'da Vedat Şahin'in otomatik silahlarla taranarak öldürülmesi ve son olarak Şişli'de AVM'yi basarak bir inşaat şirketi çalışanlarının vurulması emniyetin acziyetini ortaya koydu.

Moral bozukluğu var

İstanbul'da asayiş olaylarının artmasını emniyete yapılan operasyonlara bağlayan uzmanlar polisin nicelik ve nitelik yönünden zayıf düştüğünü savundu. 17 Aralık soruşturmasından sonra görevden alınan İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yerine getirilen Selami Altınok'un bürokrat kökenli olması ise 15 milyonluk kentin güvenlik politikalarını etkilediği öne sürüldü. Paralel operasyonın aynı şekilde savcılara da uzanması emniyet ve yargıda huzursuzluk yarattığı, ast ve üst kadroda moral bozukluğuna yol açtığı  belirtildi.

Vatandaşlar tedirgin

Emniyette yaşanan tutklamalar ve sürgünlerden sonra terör örgütlerinin cirit attığı İstanbul'da yeni gelen memurların tecrübe noktasında sıkıntı yaşadıkları belirtilirken yakın zamanda bombalı eylemlerin sık yaşanması da dikkat çekti. İstanbul'un en büyük AVM'lerinden birine bomba ile girmeye çalışan saldırganların son anda yakalanması, Sultanahmet'te polis noktasında canlı bomba patlaması ve toplu taşıma araçlarının güzergahlarında çok sayıda şüpheli paket bırakılması İstanbulluları huzursuz eden gelişmelerin başında geldi. Yaşanan tedirginlik sosyal medyaya yansıyarak kalabalık yerlere gidilmemesi konusunda yapılan uyarılar tedirginliğin geldiği en üst noktayı gözler önüne serdi.

Sokaklar hesaplaşma alanı oldu

İstanbul'un güvenlik zaafiyetinden yaralanmak isteyen karanlık güçler cadde ve sokakları hesaplaşma yerine çevirdi. 24 Aralık 2014'te Sarıyer İstinye’de Ali Ekber Akgün (40) kırmızı ışıkta beklerken lüks otomobilinin içerisinde silahlı saldırıya uğradı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralı şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Yeraltı dünyasının güçlü ismi Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ise Sarıyer'deki olaydan bir gün sonra Nişantaşı’nda uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Cadde üzerinde yürüyen Vedat Şahin ve iki korumasına kırmızı bir araçtan otomatik silahlarla ateş açıldı. Silahtan çıkan mermilerle ağır yaralanan Vedat Şahin ve korumaları özel bir araçla Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Vedat Şahin ve koruması Ferdi Topal hayatını kaybetti.

İş merkezini bastılar

Son olarak Şişli’de, bir inşaat firmasının ofisini basan silahlı saldırganlar, 3 kişiyi yaraladı. Toplantı sırasında meydana gelen olayda yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Olay, dün saat 15.00 sıralarında Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi Bahçeler Sokak’ta bir iş merkezinde yaşandı. İddialara göre bir inşaat şirketine ait olduğu öne sürülen ofiste çalışanlar, toplantı halindeyken ofise gelen silahlı kişiler sağa sola ateş etmeye başladı. Kurşunların isabet ettiği 3 kişi yaralandı. Yaralılar bir süre ambulans bekledi. Olay yerine gelen iki ambulansla yaralılar hastaneye sevk edildi. Yaralılardan Sadık Uysal’ın (44) durumunun ağır olduğu öğrenildi. Uysal, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Diğer iki yaralının ise hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.