Sahte çek çetesi çökertildi

Sahte çek çetesi çökertildi
İstanbul’da sahte çek ve belge basımı yaparak çıkar elde eden şebekeye yönelik yapılan eş zamanlı baskında 7 kişi gözaltına alınırken çeteye ait materyallerde ele geçirildi. Operasyon anı ise polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Emniyet ekipleri yapılan ihbarları değerlendirerek, sahte kimlik ve çek ile birlikte çeşitli niteliklerde sahte belge düzenleyerek haksız kazanç elde eden bir şebekeyi tespit etti. Yapılan çalışmalar sonunda polis ekipleri, sahte kimliklerin sipariş üzerine fatura ödememek için sahte abonelikler oluşturan kişiler için hazırlandığını belirledi. Gerekli teknik ve fiziki takiplerin ardından dün sabah saatlerinde şebekenin Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt ve Büyükçekmece’de bulunan adreslerine yönelik eş zamanlı baskın düzenledi. Baskın düzenlenen adreslerde bulunan 7 şebeke üyesi gözaltına alınırken, baskın anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi. Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda sahte belge basımında kullanılan 1 adet bilgisayar, 9 adet yazıcı, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait soğuk mühürler, 17 adet sahte olduğu değerlendirilen çek koçanı, 5 adet sahte olduğu değerlendirilen üzeri yazılı çek yaprağı, farklı bankalara ait toplamda 60 adet üzerinde bandrol ve filigran bulunan çek yaprağı, ehliyet ve nüfus cüzdanı yapımında kullanılan polyester kaplama ile birlikte çok sayıda sahte kimlik ve çek ele geçirildi.

ARALARINDA CEZAEVİ FİRARİSİ DE VAR

Sahte belge operasyonunda gözaltına alınan H.H.Y isimli şahsın 1 suçtan, M.N.K. isimli şahsın 7 suçtan, Y.Ö. isimli şahsın 9 suçtan, A.K. isimli şahsın ise 13 suçtan aranma kayıtlarının olduğu ortaya çıktı. Öte yandan M.N.K isimli şahsın 2004 yılından beri cezaevi firarisi olduğu tespit edilirken gözaltına alınan şahıslar mahkemeye sevk edildi. 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.