Sahte İçkiden Ölümlere İlk Dava

Sahte İçkiden Ölümlere İlk Dava
İstanbul'da sahte içki faciasıyla yaşanan ölümlere ilişkin ilk iddianame hazırlandı. İddianamede, sahte içki satan şüphelilerin ölüm ve yaralamaya sebebiyet vereceğini öngörmelerine rağmen kazanacakları paradan dolayı bu neticeyi görmezden geldikleri
 
İstanbul’da sahte içki faciasıyla yaşanan ölümlere ilişkin ilk iddianame hazırlandı.





İstanbul 'da geçtiğimiz aylarda yaşanan ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan sahte içki faciasına ilişkin ilk soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Abdülaziz Özatlan tarafından hazırlanan iddianamede 11 şüpheli yer aldı. Sahte içkiden hayatını kaybeden Serdar Milyoner'in maktül olarak yer aldığı iddianamede, sahte içkiden zehirlenen 6 kişiye ise mağdur olarak yer verildi.

SAHTE İÇKİLER 10 TL'YE SATILDI

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede şüphelilerin sahte içkileri 10 TL karşılığında sattıkları aktarıldı.

İddianamede, şüphelilerin ölüm ve yaralamaya sebebiyet vereceğini öngörmelerine rağmen kazanacakları paradan dolayı bu neticeyi görmezden geldikleri, ölüm ve yaralamaları kazanacakları paraya karşılık göze aldıkları, bu satış işlemlerini sırf istedikleri netice olan para kazanma amaçlı yaptıkları" ifade edildi.

OLASI KASTLA ÖLDÜRMEDEN 28 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede 8'i tutuklu 11 şüphelinin  "olası kastla öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından 28 yıla kadar hapsi istenildi.  İddianame ile birlikte 5 şüpheli hakkında ise "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından ek takipsizlik kararı verildi.

DOSYALAR ÖLÜM YERİNE GÖRE DAĞITILDI

Öte yandan, İstanbul'da çok sayıda ölümün gerçekleştiği sahte içki facialarına ilişkin soruşturma dosyaları ölümlerin gerçekleştiği yerlere göre dağıtıldı. Dosyaların Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece gibi ölümlerin gerçekleştiği ilçelerdeki savcılıklara gönderildiği, diğer ölümlere ilişkin soruşturmaların bu ilçelerde yürütüldüğü aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.