Sahte Maliyeci Esenyurt'u Denetledi

Sahte Maliyeci Esenyurt'u Denetledi
Yirmi gün önce gelen ve kendisinin İçişleri Bakanlığı’na bağlı Maliye Müfettişi olduğunu, Bakanlık tarafından ilçede denetim yapmak için görevlendirildiğini söyleyen S. K. isimli vatandaş, iki haftadır Esenyurt'ta denetim yapıp kaldığı oteli dolandırdı.
Gelen ihbar üzerine Esenyurt ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yakalanarak çıkartıldığı mahkemece cezaevine gönderildi. Esenyurt'ta kendisini İçişleri Bakanlığı tarafından özel olarak ilçeyi denetlemek için gönderilmiş Maliye Müfettişi olarak tanıtan Serkan Kurual, denetimlerini sürdürdüğü ilçede 19 gün sonra şüphe üzerine yakalandı. Esenyurt'ta bulunan bir otel’e 19 gün önce yerleşen Kurual, Otel sahibine kendisinin Bakanlık tarafından gönderildiğini ve ilçede özel bir çalışma yürüteceğini söyledi. Otelin sahibinden 3 bin TL para alan Kurual, daha sonra ilçede çalışmalara başladı.

 İlçede bulunduğu sürede belediye de dahil olmak üzere, bar ve otelleri gezen ve buralarda karşılıksız içki içip, yemek yiyen Kurual görüştüğü vatandaşlara devlette ne işleri olursa çözebileceğini söyledi. Çok sayıda vatandaşa iş vaadinde de bulunan Kurual’dan 19 günün ardından otelin sahibi kuşkulanarak şahıstan şüphelendiğini bildirdi.

 TUTUKLANIP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Esenyurt İlçe Jandarma Komutanlığı gelen ihbar üzerine harekete geçerek, Serkan Kurual’ı konakladığı tesiste yakalayarak Adliye’ye sevk edildi. Çıkartıldığı mahkemece tutuklanan Kurual, cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.