Tutuklu Polisler Bayram Görüşmelerini Bugün Yaptı

Tutuklu Polisler Bayram Görüşmelerini Bugün Yaptı
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında görev aldıkları için tutuklanarak cezaevine konan polisler, aileleri ile bayram görüşmesini bugün yaptı.



 
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında görev aldıkları için tutuklanarak cezaevine konan polisler, aileleri ile bayram görüşmesini bugün yaptı. Polis aileleri, eşlerinin moral olarak çok iyi durumda olduklarını ancak bayramda ailelerinden ayrı olmaktan üzüntü duyduklarını söyledi. Koreli Leyla Korkmaz, tutuklu eşinin görüşmede doğru yerde ve doğru insanlarla doğru zamanda olduğu için hiç üzülmediğini belirtiğini hatta bir yıl boyunca bir saniye bile keşke tutuklanmasaydım bile demediğini söylediğini aktardı. Tutuklu polis eşi Kormaz, "Biz de dışarıda aynı fikirdeyiz. Çünkü onlar içeride tarihi yazıyorlar." dedi.

Silivri Cezaevi'nde bayramda yaptırılmayan açık görüş bugün yapıldı. Ramazan Bayramı nedeniyle cezaevinde bulunan tutuklular, aileleriyle bir araya geldi. Polislerin aileleri, çocukları ve yakınları da bugün ziyaret için cezaevine geldi. Ziyaret sonrası yaşadıklarını anlatan Komiser Hüseyin Korkmaz'ın eşi Leyla Korkmaz, eşinin bayram dolayısıyla iyi dileklerini getirdiğini, ve moral olarak çok iyi durumda olduğunu söyledi. 

Eşinin neden cezaevinde olduğu konusunda hiç üzüntü duymadığını aktaran Korkmaz şöyle dedi: "Doğru yerde ve doğru insanlarla doğru zamanda olduğu için hiç üzülmüyoruz dedi. Hatta bir yıl boyunca bir saniye bile keşke tutuklanmasaydım demediğini söyledi. Biz de dışarıda aynı fikirdeyiz. Tabi Dilruba'nın (Korkmaz'ın bebeği) babasından ayrı 3. bayramı bu duruma üzülüyoruz. Ama hiç bir zaman keşke eşim cezaevine girmesiydi demedik. Çünkü onlar içeride tarihi yazıyorlar. Tam 11 ay oldu. Bize gerçek bayram bu bayram değildir. Türkiye'nin selamete erdiği zaman gerçek bayram olacak. Bizim için bir saat çok az ve çok değerli." 

Cezaevinde bulunan eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'in eşi Hacer Ergüder de ziyaretçiler arasında yer aldı. Ziyaret sonrası görüşmesini anlatan Ergüder, eşinin cezaevinde bile Türkiye'nin gidişatı ile ilgili gelişmeleri takip etiğini ve Türkiye'nin durumunun kendilerinin cezaevinde olması ile ilintili olduğunu söylediğini aktardı. Ergüder, "Tufan Bey'le bayram öncesi görüşemedik, ama moralleri çok iyiydi. Biz de onlarda moral alıyoruz. Ümitliler, Türkiye'nin gidişatı ile kendilerinin içerde olmasının çok ilintili olduğunu söyledi." dedi. 

Ergüder, cezaevinde gerekli hijyen şartlarının sağlanmadığını, yaz sıcağında haşerelere karşı ilaçlama da yapılmadığını söyledi. 

Gazeteci Mehmet Baransu'nun eşi Nesibe Baransu ve babası Bahattin Baransu da ziyaret için Silivri Cezaevi'ne geldi. Mehmet Baransu ile yaklaşık bir saatlik görüşmesini tamamladıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Bahattin Baransu dikkat çeken açıklamalar yaptı. Oğluyla bayramdan önce görüşmeyi arzu ettiğini ancak bunun gerçekleşmediğini ve görüşmenin bugüne ertelendiğini söyleyen baba Baransu, bayramın dayanışma ve beraberlik olduğunu ancak buna rağmen bayramın ilk 3 günü oğluyla görüştürülmediğini anlattı. Bahattin Baransu, "Mehmet'in durumu iyi , morali yerinde. Bu hukuksuzluğun bu şekilde devam edemeyeceğini söyledi. Herkes biliyor böyle olduğunu. Adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Asıl mesele Mehmet meselesi değil, Türkiye meselesidir. Hukuksuzluğun giderilmesi meselesidir. Bu beklentilerimiz de gün gelecek yerine gelecektir. Hukuk işleyecek, basın tarafsız olarak haklılığının karşılığını alacaktır. Haksız haksızlığının karşılılığını alacak, Mehmet gibiler de inşallah hürriyetlerine kavuşacak. Bunu ben kalben tasdik ettiğim gibi inşallah kamuoyunun da bu şekilde tasdik edeceğine inanıyorum. Atılan taşlar yerini bulmadı." şeklinde konuştu. 

Kendi yazdığı bir dörtlüğü de basın mensupları ile paylaşan baba Baransu, 

"Ulular ulusu olan Allah'ım,
Zalimin zulmüne uğratma beni
Gece gündüz yalvarırım hep sana, 
Zalimin zulmüne uğratma beni" dizelerini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.