Valizdeki Çantalardan Kokain Çıktı

Valizdeki Çantalardan Kokain Çıktı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 4 günde yapılan 8 ayrı çalışmayla ilgili açıklama yapıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 4 günde yapılan 8 ayrı çalışmayla ilgili açıklama yapıldı. 12 şüphelinin gözaltına alındığı çalışmalarda, 5 kilo 743 gram kokain, 2 kilo 882 gram esrar, 1 kilo 117 gram bonzai, 377 adet ecstasy hap, 4 tabanca 1 kurusıkı tabanca, ve bonzai yapımında kullanılan yavşan otu ele geçirildiği belirtildi. Yapılan operasyonlardan biri Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilirken bir uyuşturucu kuryesinin valizindeki kokainin bulunma anları polis kameralarına da yansıdı.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından 10 Temmuz ve 13 Temmuz tarihleri arasında yapılan 8 ayrı çalışmayla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalarda düzenlenen baskınlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve gözaltına alınan şüphelilerin bilgisi verildi. Yapılan açıklamaya göre; 10 Temmuz'da Kartal ve Avcılar'da düzenlenen 2 ayrı operasyonlarda, 11 gram kokain, 2 kilo 738 gram ot esrar,303 adet ectasy, 88 gram toz esrar ve 24 gram da bonzai ele geçirildi. Olaylarla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde tutuklandı.

BAVULDAKİ ÇANTALARDAN KOKAİN ÇIKTI

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu kuryeliğine yönelik 11 Temmuz'da yapılan çalışmada ise, Atatürk Havalimanı'nda şüpheli görülen bir kişi gözaltına alındı. Yapılan "Risk analiz, ve profilleme" yöntemiyle şüpheli bulunan 54 yaşındaki A.S. havalimanındaki arama odasına götürüldü. Şüphelinin valizinde yapılan aramada, valizdeki kadın çantalarına zulalanmış 5 kilo 710 gram kokain bulundu. Şüpheli A.S. emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği Bakırköy Adliyesi'nde tutuklandı. Uyuşturucu bulunma anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde valizin açılması yer alıyor. Açılan valizlerden kadın çantası çıkıyor. Çantaları inceleyen bir polis memuru çantanın astarını kesince paket halindeki uyuşturucuya ulaşıyor.

Bağcılar'da 11 Temmuz'da yapılan bir diğer çalışmada ise bonzai yapımında kullanılan 1 kilo 109 gram yavşan otu, bonzai yapımında kullanıldığı değerlendirilen zehirli kimyasal madde, 1 gram bonzai, 12,7 gram esrar, 3 tabanca ele geçirildi. Konuyla ilgili gözaltına alınan 3 kişi ise mahkeme tarafından tutuklandı.

SAKSIDA YETİŞTİRİLEN 3 KÖK HİNT KENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ

Beşiktaş'ta 12 Temmuz'da bir işyerine yapılan operasyonda, saksıda yetiştirilen 3 kök Hint keneviri ele geçirildi. Konuyla ilgi gözaltına alınan İ.Y.'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Aynı gün Şişli ve Esenyurt'ta yapılan operasyonda vakumlu 2 ayrı şeffaf naylon poşet içerisinde bin 50 gram bonzai, 43,7 gram esrar, 23 adet ectasy hap ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildiği dile getirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanırken, 1 şüphelinin hakkında da Adli Kontrol kararı verildiği belirtildi.

3 ŞÜPHELİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

Gaziosmanpaşa' geçtiğimiz Pazar günü yapılan operasyonda 40 paket Alüminyum folyoya sarılı halde 22,4 gram gelen kokain, 42,7 gram bonzai, 51 adet ecstasy, 1 adet hassas terazi ve 1 adet kuru-sıkı tabanca ele geçirildiği belirtildi. Konuyla ilgili D.K(19), Y.G(22) ve M.P(17) gözaltına alındı. Şüphelilerden D.K ve Y.G tutuklanırken, M.P. serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.