Avcılar'da çok zaman kaybedildi

Avcılar'da çok zaman kaybedildi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar’a gelerek, imar başta olmak üzere depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konusundaki sorunları ele aldı. İmamoğlu, bu konularda Avcılar’da çok zaman kaybedildiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile eşgüdümlü çalışılması i
Ekrem İmamoğlu, ilk olarak bir süre önce babasını kaybeden CHP İlçe Başkanı Erdal Nas’ı parti binasında ziyaret ederek başsağlığı diledi. Burada partililerle sohbet eden ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Avcılar’da depreme hazırlık konusunda çok zaman kaybedildiğini belirterek, "İnşallah bu sorunu çözeceğiz. Bugün temel konu bunu konuşacağız. Ama bakanlığı da motive etmemiz gerekiyor. Konu ve kanun bakanlığın elini kolaylaştırıyor ama henüz büyük şehire böyle bir yetki vermiş değil. Bakanlıkla beraber, başta Avcılar olmak üzere böyle öncelikli ilçelerden başlamak gerek. Avcılar’ın belli mahallelerinde kentsel dönüşüm, tapu sorunu, belli mahallelerinde ise depreme dayanıklılıkla ilgili problemler var. Bunu belediyede konuşacağız. Bunu sadece Avcılar’da yapmıyoruz. Bizim anlayışımız; seçimden sonra herkese hizmet etmek. Bu şehire hizmet etmek çok kutsal bir iş. Kendimize güveniyoruz arkamızda sizler varsınız" açıklamasını yaptı.

Bölge masası kurulacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu daha sonra Avcılar Belediye Başkanlığı’na gelerek Başkan Turan Hançerli’yle görüştü. Avcılar halkı tarafından ilgiyle karşılanan İmamoğlu büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeler arasında sıkı bir iletişim ve koordinasyon oluşturmak amacıyla tüm ilçeleri gezdiğini belirterek, “Bütün ilçelerimizi gezeceğiz. Daha sonra özellikle bölgesel masalarımız hayata geçmiş olacak ve örneğin Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü bir bölge masamız olacak. Bu çalışmalar orada büyükşehir bürokratlarımız tarafından takip ediliyor olacak” dedi.

Sorunlarına eğileceğiz

Avcılar’da 5 yıl üniversite okuduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bu anlamda Avcılar benim çok yakından tanıdığım bir ilçemiz. Sayın Turan Hançerli Başkanım da benim çok yakın yol arkadaşım. Gerçekten itinayla Avcılar’ın sorunlarına eğileceğiz. İşbirliği yapma konusunda her iki kurum da hararetli bir şekilde Avcılar’ın sorunlarına odaklanacak” ifadelerini kullandı.

Mülkiyet sorunu var

Avcılar’da depreme dönük güçlü hamleler yapılması gerektiğinin altını çizen Ekrem İmamoğlu, “Avcılar’ın kentsel dönüşüm ve özellikle mülkiyet sorunu yaşanan mahalleleri var. Bizim iş birliğimizin yanısıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sürece katılmasına dönük en üst seviyede takip sürecini ortaya koyacağımız ilçelerin başında Avcılar geliyor. Bugüne kadar eşgüdümlü çalışılmadığı için yaşanan sorunları tamir etmemiz gereken ilçelerin başında Avcılar geliyor” şeklinde konuştu.

Hançerli'ye plaket verdi

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Avcılar için birbirinden değerli projeler hayata geçireceklerini belirten Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de ziyaretinden dolayı İmamoğlu’na teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Ekrem İmamoğlu, Turan Hançerli’ye üzerinde İstanbul figürlerinin bulunduğu bir plaket hediye etti. Hançerli ise İmamoğlu’na üzerinde Osmanlı Kalyonu figürü bulunan bir vazo hediye etti. Görüşmenin ardından iki başkan ortak yürütülecek çalışmalar kapsamında değerlendirmelerde bulunmak üzere Avcılar turuna çıktı.

SAHİLDE MANGAL YASAĞI

İmamoğlu, bir gazetecinin sahillerde gelişi güzel mangal yakılmasının çevre kirliliğine yol açtığını ifade etmesi üzerine, "Sahillerde mangal yakılmasının doğru bir iş olmadığı konusunda benim de görüşüm var zaten. Beylikdüzü’nde yasaklamış, sahili kurtarmıştık. İstanbul genelinde buna bakacağız. Öyle bir şey yok. Bir mangal yerinde yanmıyor yani. Yandığı zaman şöyle 200 metreyi etkiliyor” karşılığını verdi. Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile toplantıya girmeden önce yaptığı açıklamada, "Bu anlamda bütün ilçelerimizi gezeceğiz. Bugüne kadar eşgüdümlü çalışılmadığı için yaşanan birçok sorunu tamir etmemiz gereken ilçelerin başında Avcılar geliyor. Avcılar benim 1989 yılında üniversiteyi okuduğum bir ilçe. Böyle de bir bağım var. 5 yıl eğitim aldım gittim, geldim çok yakın bildiğim ilçelerden biri ilgi ve sevgimiz Avcılar sorunların çözümünde karşılık bulacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.