AVCILAR, TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NE KATILDI

AVCILAR, TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NE KATILDI
Bathonea gibi insanlık tarihine ışık tutan binlerce yıllık bir antik kenti sınırları içerisinde barındıran Avcılar, Belediye Meclisi’nin son oturumunda alınan kararla Tarihi Kentler Birliği’ne üye oldu.
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin Belediye Meclisi’ne sunduğu önerinin ardından hazırlanan raporları inceleyen Avcılar Belediye Meclisi, Tarihi Kentler Birliği’ne üye olunmasını oy birliğiyle kabul etti.

Tarihi ve doğal çevreyi koruyan ilçe: Avcılar

Kentlerin doğal ve kültürel yapısının korunmasına yönelik yerel politikaları geliştirmek amacıyla 2000 yılında kurulan Tarihi Kentler Birliği’ne üye olan 500’e yakın kent bulunuyor. Birliğe katılım koşulları arasında, yerel yönetim politikalarında tarihi ve doğal çevre korumasına önem verilmesi; bu konuda kent kültürünü, sivil toplum katılımını ve toplumsal duyarlılığı geliştirme çabaları içinde olunması, kentte UNESCO’nun Dünya Miras Llistesi’ne girmiş kültür değerlerinin bulunması, yurt dışındaki tarihi kentlerle ilişkilerin gelişmiş olması gibi kriterler yer alıyor.

Sivil toplum kuruluşlarından yerel yönetimlere, toplumun farklı kesimlerinin kentle ilgili deneyimlerini paylaştığı bir platform olma özelliği de taşıyan Tarihi Kentler Birliği’nin üyeleri, yıl boyunca farklı kentlerde düzenlenen buluşma ve seminerlerde bir araya geliyor. Birlik, üye belediyelere, kentlerindeki kültürel mirası koruma çalışmalarında yapacakları projeler için de destek veriyor.

Avcılar’ın doğasına, kültürüne, tarihine sahip çıkacağız”

Avcılar’ın birliğe üye olmasındaki en büyük etken olan ilçe sınırları içerisinde yer alan 2 bin 700 yıllık Bathonea Antik Kenti, insanlık tarihinin gelişimi konusunda birçok önemli noktayı aydınlatıyor ve dünyadaki en büyük 10 keşif arasından gösteriliyor.

Avcılarlı çocukların doğadan, yeşilden kopuk beton yığınları arasında büyümesine izin vermeyeceklerini ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Doğal bir gölün kıyısında yer alan ve yüzyıllar öncesine uzanan tarihi, arkeolojik bir hazinenin sergilendiği Avcılar’ın doğasına, kültürüne ve tarihine sahip çıkmak, bu değerli hazineyi emanet olarak kabul edip korumak bizim görevimiz. İnsana, doğaya, bütün canlılara saygılı olarak kenti doğayla uyumlu bir hale getirme ilkesiyle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.