Avcılar’da Mahalle Toplantıları devam ediyor...

Avcılar’da Mahalle Toplantıları devam ediyor...
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli vatandaşların sorunlarını dinlediği ‘Mahalle Toplantıları’na devam ediyor. Katılımcı belediyecilik anlayışıyla yürütülen toplantıların üçüncüsü dün Firuzköy Mahallesi’nde gerçekleşti. Firuzköy mahalle muhtarı, mec

Yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunma, talepleri dinleme ve yapılan hizmetleri anlatma amacıyla Firuzköylülerle buluşan Başkan hançerli Avcılar halkının ortak aklıyla hep birlikte, el ele yönetmeye devam edeceklerini vurguladı. Hançerli mahallelinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada şu konulara değindi:

9 ayda çok ciddi atılımlar gerçekleştirdik”

9 aydır Avcılar Belediye Başkanlığı görevini üstleniyorum. Avcılar Belediyesi bu 9 ayda çok ciddi atılımlar gerçekleştirdi. Ciddi bir borç yükü olan ve çalışmayan bir belediye devraldık. Geçmiş yıllar içerisinde de faaliyetlerini yürütmemiş; ağaçlar budanmamış, yollar yapılmamış, çalışanların maaşları ödenmemiş bir durumdaydı. Biz bir gün değil bir saat bile işçi maaşlarını geciktirmedik. Artık maaş ödeyecek miyiz? Ödeyemeyecek miyiz? diye bir derdimiz yok. Parklar yapmaya başladık. Firuzköy dahil Kent Evlerimiz’de toplamda 14.000 kursiyeri aştık. Çocuk Kulüplerimiz yeni bir strateji ile daha nitelikli bir hizmet vermeye başladı.

Yoğun bir tempo ile gelen şikayetlerin üzerine çalıştık. 1000’in üzerinde olan şikayetleri 100 altına düşürdük. Firuzköy hep ağaç budama ile ilgili sorunlar yaşardı. Bugün Firuzköy mahallemizdeki cadde ve sokaklarda bulunan ağaçlarımızın budaması %90 tamamlanmış durumda.

Spor ve kültür sanat konusunda ülkemiz çok eksik. Spor ve kültür sanat faaliyetleri özellikle çocukların birlikte iş yapabilme becerilerini geliştiriyor ve güzel duygular beslemelerine vesile oluyor. Biz bunları arttıracağız. Hizmet sunum noktalarımızı arttıracağız.

Nisan’da yeni proje ve çalışmalar gelecek”

Nisan ayı itibari ile yeni projelerle yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Nisan ayı bizim için yolları yeniden yapmaya başladığımız ve tamir ettiğimiz bir ay olacak. Bir planlama ve hazırlık aşamasındayız.

Kanal varsa İstanbul yok”

İmar planları ve kentsel yenilenmeyle ilgili de çok yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Yeşilkent’in, Firuzköy’ün, Tahtakale’nin ve merkez mahallerimizdeki var olan planlardaki yenilenmenin önünü tıkayan plan değişiklikleri için gece gündüz çalışıyor, bu konuda yoğun bir mesai harcıyoruz. Ayrıca çok önemli bir gündemimiz olan kanal projesi ile ilgili de ciddi bir sorunumuz var. Sayın İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu gibi biz de kanal ile İstanbul’un yan yana gelmeyeceğini düşünenlerdeniz. Kanal varsa İstanbul yok diyoruz. Kanal projesi Firuzköy mahallemizi yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle sizlerin bu konuda görüş ve düşüncelerinizi bugün burada konuşmak isteriz.

Yasal olmayan kuyuların varlığına izin vermeyeceğiz”

Avcılar’daki kuyularla ilgili İSKİ ile birlikte ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Yasal olmayan kontrolsüz, denetimsiz her önüne gelenin açtığı kuyuların varlığına izin vermeyeceğiz.

Kaçak yapılaşma ile mücadele içerisindeyiz”

Avcılar’da yeni yapılaşmaya izin vermiyoruz vermeyeceğeyiz. Kaçak yapılaşma ile ilgili inanılmaz bir mücadele içerisindeyiz. İmar barışından sonra hükumetin de kaçak yapılarla ilgili tutumu sert. Yıkılacak birçok yer, öyle görünüyor. Dolayısıyla biz de insanların ceplerindeki parayı yıkılacak bir yere harcamamaları konusunda özenli ve gayretli davranıyoruz. Bunun dışında imar ile ilgili konularda katılımcı bir süreç yürütmekten yanayız. İmar ile ilgili süreç yürürken mutlaka anket, danışma ve ya buralarda açılacak bürolarla sizlerin görüş ve düşüncelerine başvurulacak.

Başkan hançerli konuşmasının ardından, tek tek söz alıp görüş ve taleplerini dile getiren vatandaşları dinleyerek sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.