Lüks tüketimi engelledik

Lüks tüketimi engelledik
Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, göreve gelir gelmez ilk iş olarak neler yaptığını anlattı. Hançerli, “Lüks makam araçlarından başlayarak lüks tüketimi engelledik ve söz verdiğim gibi ödeme bekleyen çalışanların alacaklarını ödedik” dedi
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, seçim sürecindeki çalışmalarını ve göreve gelir gelmez hayata geçirdikleri faaliyetleri anlattı. Adaylık yolunda ortak karar alarak yola çıktığını anlatan Hançerli, “Tabii ki ortak karar aldık. Arkadaşlarımızın, çevremizin önerileri oldu. Önerilerin sonucunda biz de evet dedik, kabul ediyoruz dedik ve yola çıktık. Çalışmalara başladık. Biz toplumu, halkı, insanları seviyoruz. İnsanlar da bizi sevdi. Çok güzel tepkiler aldık.15 saat, 20 saat çalıştık ama toplumdan, halktan aldığımız olumlu tepkiler bize enerji oldu. Enerjimiz hiç düşmeden çalışmalar yürüttük. Biz Avcılarlıları seviyoruz, Avcılar da bizi seviyor. Seçimin sonucu da aslında bunu gösterdi. Güzel bir oyla Avcılar Belediye Başkanı olduk. Şimdi hizmet zamanı. İnşallah bu sevgiyi hiç bitmeden hizmetlerimiz artarak devam edecek” dedi.

Önyargıları yıktık

Engelli bir aday olarak girdiği yarıştan galip çıkmasını da değerlendiren Hançerli, “Birçok önyargıyı yıktığını düşünüyorum. Bizim adaylığımız sürecinde de tartışıldı. Aday adaylığımız sürecinde de tartışıldı. Engelli bir belediye başkanı olur mu? Halkın elini sıkamıyor, olur mu? Türkiye’nin önemli bir değeri el sıkışmak, tokalaşmak. Vatandaş nasıl karşılar gibi tartışmalar oldu. Ama biz bunların hiçbir öneminin olmadığını ispatladık. Dolayısıyla önyargıların doğru olmadığı gerçeği ortaya çıktı. Tabii ki çok şey değişecektir. Fakat şunu da ifade etmek lazım biz ilk değiliz. Evet belki Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk engelli belediye başkanıyız ama önyargıları yıkan çokça arkadaşımız çokça hareketler var. Bu da bir kilometre taşı olacaktır” dedi.

Maaşları ödedik

Mazbatasını alır almaz yaptığı çalışmalardan da söz eden Hançerli, “Lüks makam araçlarımdan başlayarak lüks tüketimi önemli ölçüde engelledik. Şu an kendi aracımızı ve kendi mazotumuzu kullanıyoruz ama bu geçici bir süre. Yani biz de belediye makam aracı kullanacağız ama pahalı olmayan, lüks olmayan bir makam aracı kullanacağız. Ayrıca ilk icraatım olarak söz verdiğim gibi çalışanlarımızın ücretlerini ödedim” diye konuştu.

İmar sorununu çözeceğiz

Hançerli, ayrıca Avcılar’da 3 mahallede imar sorunu olduğunu belirterek, “İnşallah Ekrem İmamoğlu ile birlikte bu işi çözmek daha kolay olacak. Diğer mahallerimizin de güvenli konut sorununu çözümü için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

İmamoğlu koltuğa oturacak

Ekrem İmamoğlu'nun da mazbatasını bir an önce alması gerektiğini ifade eden Hançerli, “İnanmak istiyorum. Çünkü bu hukuk herkese lazım. Çözüm hukukta ve adalette. YSK’nın verdiği karar hukuka ve adalete uygun olmalı. İnşallah ta olacak. Dolayısıyla çok uzun bir süreç geçti, herkes yoruldu. Olmayan şeylerden yeni sorunlar çıkarılmaya çalışıldı. Fakat görünen köy kılavuz istemez. Artık bazı şeyler netleşti. İnşallah kısa bir süre içerisinde İstanbul büyükşehir belediye başkanlığıma ilişkin tartışmaların da bitmesini bekliyoruz. Görünen o ki Ekrem İmamoğlu İBB başkanı ve biraz gecikmeli de olsa o koltuğa oturacak” şeklinde konuştu.

Güven ve huzur şart

İlçedeki Suriyeliler konusuna da değinen Hançerli şöyle konuştu; “Çok şikayet alıyoruz ama Suriyeli yurttaşların güvenliği ve huzuru da bizim meselelerimiz arasında. Bir yerde güven ve huzur bir kişi için var öbür kişi için yok olmaz. Total bir güven ve huzur gerekli. Özellikle Suriyeli çocukların dertleriyle ve sıkıntılarıyla ilgileneceğiz. Fakat Suriyelilerin de suç ve olumsuz davranışları karşısında güçlü bir şekilde duracağız ve bunları engellemek için elimizden geleni yapacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.