MAHALLELERE SEYYAR HAVUZ

MAHALLELERE SEYYAR HAVUZ
Avcılar Belediyesi, çocuklar için Yeşilkent ve Tahtakale mahallelerinde dev seyyar havuzlar kurdu. Avcılar’da böyle bir uygulamayı ilk defa hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Halkın sorunlarını çözmek ve halka hizmet göt
Avcılar Belediyesi, yoğunlukla dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahallelerde çocukların ayağına havuz götürdü. Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan Leyla Bayram İlkokulu ve Tahtakale Mahallesi’nde bulunan Necdet Semker Ortaokulu’nun bahçelerine serinleme imkanı bulamayan çocuklar için fırsat yaratmak amacıyla dev havuzlar kuruldu. Kurulan havuzların 1 Temmuz’da faaliyete geçmesiyle birlikte yaz dönemi yüzme kursları başladı. 6-14 yaş aralığındaki çocuklar eğitmenlerin kontrolünde gruplar halinde yüzme eğitimi alıyor.

Hançerli'ye teşekkür ettiler

Havuzların faaliyete geçtiği ilk gün çocuklarını izlemeye gelen aileler mahallelerine daha önce böyle bir hizmet gelmediğini ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi. Daha önce havuza gitme fırsatı bulamayan çocuklarının kendi mahallelerinde böyle bir imkan buldukları için mutlu ve heyecanlı olduğunu, çocuklarının heyecandan günlerdir uyumadığını anlatan aileler, Avcılar Belediyesi’ne ve Başkan Turan Hançerli’ye teşekkür etti.

Eğlenerek öğreniyorlar

Çoğunluğu daha önce hiç havuza girmeyen, heyecanları gözlerinden okunan çocuklar ise yaz sıcaklarında serinlemek için kendilerine sunulan bu fırsattan dolayı duydukları sevinci birbirleriyle ve aileleriyle paylaştı. Yüzmeye dair temel eğitimleri almaya başlayan çocuklar bir yandan eğitmenlerin talimatlarını uygularken diğer yandan da doyasıya eğlendi. Havuzların yanına kurulan oyun parkları da çocukların eğlencelerine eğlence kattı. Şu ana kadar bine yakın çocuğun kayıt yaptırdığı kurslar 1-20 Temmuz ve 22 Temmuz - 9 Ağustos tarihleri aralığında olmak üzere iki grup halinde verilecek. Çocuklar kurs süresince haftada 3 gün olmak üzere toplam 9’ar saatlik eğitimden geçecek. Kurs kayıtları ise devam ediyor.

Her şey çocuklar için

Avcılar’da zor koşullarda yaşayan toplumsal kesimlere öncelik vermeyi sürdüreceğini vurgulayan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise "Halkın sorunlarını çözmek ve halka hizmet götürmek bizim için bir kandırmaca değil gerçeğin ta kendisidir. Gerçek sorunlara gerçek çözümler üretmeye, her mahallemize ihtiyacına göre hizmet götürmeye devam edeceğiz" dedi. Hançerli, "Avcılarlı çocukların geleceğiyle ilgili endişeye yer bırakmayacak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her şey çocuklarımız için. Çünkü çocuklara yatırım geleceğe yatırımdır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.