OKUMANIN ÖNÜNDE HİÇBİR BAHANE YOK

OKUMANIN ÖNÜNDE HİÇBİR BAHANE YOK
Avcılar’da yaşayanların binlerce kitaba elektronik ortamda istedikleri zaman kolayca ulaşabilecekleri uygulama “Oku Avcılar”ın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Okumanın önünde artık hiçbir baha

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşen "Oku Avcılar" tanıtım toplantısına İlçe protokolü, Siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşma yapan Başkan Hançerli, "Avcılar’da güzel şeyler oluyor olmaya da devam edecek. Çünkü Avcılar güzel insanlar kenti. Gerçekten çok heyecanlıyım. Belediye başkanı olduktan sonra onlarca, yüzlerce fikir geldi. Bu proje anlatılır anlatılmaz çok heyecanlanmıştım ve ‘bunu yapmalıyız’ dediğim ender ve özel bir proje. Düşük bütçelerle büyük işler yapma iddiasındayız. Bu dev proje de çok makul fiyatlarla hayata geçirildi" diye konuştu.

Bir öğrencim var kitap kurdu

Oku Avcılar’ uygulamasının Türkiye’de ilk defa binlerce kitaba aynı anda erişilebilme özelliği taşıdığının altını çizen Hançerli, "İyi şeyler yapıyoruz ve iyi şeyler insanlara ulaştığında tarifsiz mutlu oluyoruz. Şu ana kadar 10 bin civarında kişinin uygulamayı indirdiğini biliyoruz. Bu sayının 250 bin olacağını düşünerek projenin alt yapısını ona göre hazırladık. Umarım yoğun ilgi sebebi ile 250 bin yetmediği için arttırmamız gerekir" şekillinde konuştu. Ekonomik koşulların değişmesi sebebi ile kitap için bütçe ayırmanın zorluğuna da değinen Hançerli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kitap okumak son derece önemli. Birçok çocuğumuz kitap alabilmek için biriktirdikleri harçlıklarını vermek zorunda kalıyorlar. Yakın zamanda katıldığım bir etkinlikte bir öğretmenin anlattıkları beni çok etkiledi. “Bir öğrencim var kitap kurdu. Yemek paralarını biriktirerek kendine kitap alıyor. Ona ‘artık kitap almak için yemek harçlığını biriktirmene gerek kalmadı. Çünkü artık ücretsiz olarak Oku Avcılar’dan bu kitaplara ulaşabilirsin’ dedim. Bu uygulama beni çok mutlu etti” dedi. Ben de yaptığımızın işin ne kadar kıymetli olduğun bir kez daha anladım. Çocuklarımızın harçlıkları artık ceplerinde kalacak" ifadelerini kullandı.

Sevdiklerinize hediye edin

Projeye destek veren ilçe protokülüne ve projede emeği geçenlere destekleri için teşekkür eden Hançerli; "Her birinizin kütüphanemizin birer elçisi olacağınızı umuyorum. Sizler de ücretsiz binlerce kitabı yakınlarınıza, sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Heyecanımızı paylaştığınız için bütün katılımcılara teşekkür ederim. Bu hizmet paylaşıldıkça mutluluğumuz artacak. Oku Avcılar! Okumanın önünde artık hiçbir bahane ve engel yok" dedi. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin konuşmasının ardından kürsüye çıkıp konuşma yapan QR Kütüphane Hiperkitap İletişim Partneri Can Çobanoğlu, Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erkan Kandemir, Eğitim-İş Şube Başkanı Oğuz Akkaş, Halk Eğitim Merkezi Müdür Mehmet Nasip Sırnaç, Türk Eğitimsen Avcılar İlçe Başkanı Osman Öner eğitime katkılarından dolayı Hançerli’ye teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.