Sevim Güney

Sevim Güney

Babalar ve kızları

Babalar ve kızları

Bu pazar günü babalar gününü kutlayacağız. Ben, babalar ve kızları arasındaki olağanüstü sevgiyi anlatmak istiyorum.
Çünkü, bütün kızlar için babaları, babaları için de kızlarının özeldir.
Baba; Kızının ilk aşık olduğu ve hayran olduğu adamdır. Bazen annesini bile kıskanacak kadar...
Kız çocukları için, babaları hep, en(!) dir. Dünyanın en güçlü, en iyi, en dayanıklı, en bilgili, en becerikli adamıdır.  Her kötülükten koruyabilir o. Baba evin direğidir, her şeyi bilir, bütün sorunları çözer. Hemen azarlamaz,  tepki göstermez zamanını bekler. Mesafeyi iyi ayarladığından olsa gerek, babanın sözü son sözdür. Anneler biraz daha aceleci ve sabırsızdır genelde.
İlginçtir; bütün baba adayları, eşleri hamile kalınca erkek çocuk isterler. İsterler istemesine de, kızları dünyaya geldiğinde o adam bambaşka biri olur. Kızlarını kucakladıklarında ve büyüttüklerinde  tarifsiz bir aşkla bağlanırlar. 
Kızlar, erkek çocuklarına göre daha sevecendir. Babasına hayrandır o ve kimseyle paylaşmak istemez.  Kız çocuğu babayı da eğitir üstelik. Bir kız babasının, kızı yaşındaki biriyle flört ettiğine, sevgili olduğuna zor rastlarsınız. Çünkü yakıştıramaz kendine. 
Babalar kızları sayesinde kadın ruhunuda öğrenir biraz.
Akşam vakti telaşla evine gitmekte olan genç bir kız görse, başına bir şey gelir endişesiyle kendi kızının yerine koyar ve içgüdüsel olarak korumaya alır. Kız evlat sahibi olan bir babanın, tuvaleti kullanma şekli bile farklıdır.
Ufacık bir kız çocuğu, babanın bütün düşüncelerini değiştirir farkında olmadan. 
Babalar kızlarına tapar, hatta büyümeye başladıklarında onların erkek arkadaşları olabileceğini düşündükçe  uykuları kaçar, evlenip evden ayrılacakları fikri onları deli eder. Kim layık olabilir ki eş olarak, o el bebek-gül bebek büyüttüğü kızına? 
Kız çocuğu sıcak kanlıdır. Erkek çocuğu kendini öptürüp sevdirmez ama kızlar sevilsin, okşansın, öpülsün diye yapmadığını bırakmaz. Oğlum ilkokuldayken, okula almaya gittiğimde, sarılıp öpeceğim diye utanırdı, kaçar saklanırdı. Fakat kız çocukları, annesini veya babasını gördüğünde, tam tersine, kollarını açarak koşar sarılırdı boyunlarınla. 
Bu aslında öğretilen bir davranış değil, cinsiyetle ilgili bir davranış. 
Keşke bir de kız çocuğu sahibi olup, o keyfi tadabilseydim.
Ne yapalım, hevesimi torunuma saklayacağım artık.
Bütün babaların bu özel gününü kutluyorum.
Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sevim Güney Arşivi