Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Bağcılar 22 Silivri 0

Bağcılar 22 Silivri 0


Başlık biraz spor skoru gibi oldu. Ama inanın Bağcılar İlçesinde 22 tane Kültür Merkezi olduğunu duyunca hemen bu başlık geldi aklıma… 

Efendim öce ki hafta AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’yı ağırladı. AK Belediyecilikte AK Hizmetler konulu toplantıda belediyecilik konusunda Başkan Çağrıcı tarafından anlatılanlara sadece salonda bulunanlar değil ben bile hayran kaldım. Özellikle 22 tane Kültür Merkezi olduğunu duyunca dudağım uçukladı diyebilirim. Belediyecilik tarihi Osmanlı’ya dayanan güzide ilçem Silivri’de bir tane bile Kültür Merkezi binası yokken 20 yıllık belediyede 22 tane Kültür Merkezi binası olması inanın hayranlıktan da öte başka bir duygu uyandırdı bende.

Dikkatimi çeken bir başka husus ise Başkan Çağrıcı’nın meclis şemasında halkı meclisin üstünde tutması. Halk ne istiyorsa ilçede o hizmetin yapılması. Şimdi aranızdan çıkıp birileri ama Fatma hanım, “ Hükümet onlarda, Büyükşehir onlarda. Tabi ki o kadar hizmet yapılır” diyebilirsiniz. Ancak halkla iletişim kurabilmek ve halkın istediği şekilde bir belediyecilik anlayışı sergileyebilmenin Hükümet ya da Büyükşehir ile alakalı olmadığını burada vurgulamak istiyorum. Halk olmazsa hiçbir şey olmaz düşüncesinde olan bir belediye başkanına eminim bundan sonra da oranın halkı sahip çıkacaktır. Bu arada itiraf etmeliyim ki Bağcılar’a hiç gitmedim. Ama Bağcılar’ı Belediye Başkanından dinleyince inanın hayran kaldın diyebilirim. Umarım Bağcılarda yapılan hizmetler ve Belediyecilik anlayışı Silivri’de ki yerel yöneticilerimize ve yerel yönetime talip olanlara örnek olur.

Örnek olurda Silivri ve Silivri halkı hakkettiği değişimi, gelişimi ve değeri görür. Yoksa biz bu kafayla değil 22 tane kültür merkezi, bir taneyi bile zor göreceğiz. Karakaş konuşmasında Silivri yıllarca kısır çekişmeler yüzünden kendi içine kapanık bir ilçe olarak kaldı dedi. Karakaş’ın bu sözüne katılıyorum. Ancak Karakaş’ta dahil olmak üzere Silivri’yi yıllarca yönetenler yüzünden Silivri kendi içine kapanık bir ilçe olarak kalmadı mı? O dönemde Silivri’yi her anlamda geliştirmek Silivri’yi yönetenlerin elindeydi. Şimdi kimse çıkıp bana yok bizim dönemizde şu yapıldı, diğerlerinin döneminde bunlar yapılmadı demesin. Silivri’yi dünden bu güne kadar yönetenlerin hepsini işin içine katıyorum. Bırakın artık kendi menfaatlerinizi bir kenara ve Silivri’yi düşünün, Silivri halkının çıkarlarını düşünün. Kısır çekişmeleri yapan sizler. Silivri’yi kendi içine kapatan yine sizlersiniz. Şimdi çıkıp Silivri şundan dolayı kaybetti, bundan dolayı kaybetti demenin bir anlamı yok arkadaş. Bugüne kadar bu mantıkla siyaset yapmış olabilirsiniz. Ama geç kalmış sayılmazsınız. Bundan sonra el ele verip içine kapanık Silivri’yi dışa açabilirsiniz. Geliştirebilirsiniz…  
Değirmenci’nin rekorunu kimse kıramadı!

Siliviri’nin belediyecilik geçmişini araştırırken, gördüm ki Silivri’de 3 dönem üst üste seçilen tek Belediye Başkanı Selami Değirmenci. Değirmenci’den önce ya da sonra görev yapanlar ya bir dönem ya da ara vererek 2 dönem belediye Başkanlığı yapmış. Nerden çıktı şimdi bu diyebilirsiniz. Değirmenci faktörü hala Silivri’de önemli. Her ne kadar siyasi rakipleri, “ Yaşlandı o, artık kenara çekilsin” deseler de, Değirmenci yine 2014 seçimlerinin kaderini belirleyecek önemli bir isim bana göre. Bu ara da  bu güne kadar Değirmenci’nin üst üste 3 dönem belediye başkanı seçilmesi rekorunu kimse kıramadı. Bu rekoru kıran olacak mı bilemiyorum ama, sanırım üstünden bir 20-30 yıl geçmesi lazım. Şimdilik Değirmenci’nin rekorunu kıran yok. Bundan sonra olur mu bilemem.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi