Mehmet Mert

Mehmet Mert

Bağımsızlar ve Ardıç’ın iğrenç yazısı!

Bağımsızlar ve Ardıç’ın iğrenç yazısı!


 

Eski AKP milletvekili ve milli futbolcu Hakan Şükür, şarkıcı Metin Şentürk, seçime katılmayan Hak ve Eşitlik Partisi'nin eski Genel Başkanı emekli  Tümgeneral Osman Pamukoğlu ve jetfadıl  Fadıl Akgündüz’ün de aralarında bulunduğu 182 kişi il seçim kurullarına başvurarak milletvekili genel seçimine bağımsız aday oldular.

İstanbul 3. Bölge'den 16 bağımsız aday var: Osman Pamukoğlu, Derya Küçükoğlu, Harun  Küçükoğlu, Ömer Coşkun, Ferzende Günana, Zeynep Ebru Puhaloğlu, Volkan Işık,  Kenan Kaplan, İpek Bozkurt, İlhan Sarp, Bülent Timur Demirgil, Yaşar Yolcular,  Hakan Şükür, Dilaver Arslan, Berkan Çelik, Kader Atasoy.

 

***

Bunlar arasında Osman Pamukoğlu ve Hakan Şükür en çok tanınan isimler.

Pamukoğlu bir zamanlar her akşam ekranlardan seslenerek askerlik anıları ile ün yaptı ve ciddi bir hayran kitlesine ulaştı.

Bölgemizden bir bağımsız adayın seçilebilmesi için en az 90 bin oy alması gerektiği tahmin ediliyor. Osman paşa bu ayı alır mı diye soracak olursak gerçekten ben pek ihtimal vermiyorum.

Az buz değil tam 90 bin seçmen.

Peki Fethullah Gülen Cemaati’nin desteklediği aday olarak göze çarpan gol kralı milli futbolcu Hakan Şükür bu oy oranına ulaşır mı?

Çok zor ama imkansız değil diyorum.

Zira olur da cemaatçiler biz hakan Şükür’ü meclise göndererek gerçek gücümüzü göstereceğiz diyerek inanırlarsa başarabilirler.

Yok ciddi bir organize çalışma yoksa en fazla 40-50 bin oy çıkar eski Torinolu Şaban’a.

 

***

 

Bir de son günlerde adını sık sık duyduğum bir bayan bağımsız aday var, ondan bahsetmek istiyorum.

Meslek olarak restoratörüm diyen yüksek okul mezunu Zeynep Ebru Puhaloğlu İstanbul 3.Bölge Bağımsız Milletvekili Adayıyım diyerek her gün sokaklarda boy göstermekte.

Her önüne gelenin elini sıkıp yanağına öpücük konduran genç bakımlı güzel bayan bağımsız aday Zeynep Ebru Puhaloğlu inanın bağımsız değil de bir siyasi partinin adayı olmuş olsaydı şayet bu çalışma performansı ile o siyasi partiye ciddi bir oy katabilirdi.

 

***

 

Duyduğunuz gibi ben bölgemizden bağımsız adaylardan herhangi birisinin 90 bin oy alma ihtimalini çok zayıf buluyorum.

Yine de inanmak başarmanın yarısıdır düşüncesi ile çalışmalarını var güçleri ile sürdüren bütün bağımsız adaylara başarılar diliyorum.

 

 

Ardıç’tan iğrenç bir köşe yazısı!

 

 

Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzyılın projesi dediği ‘Merkez Türkiye’ projesini geçtiğimiz hafta açıklamıştı.

Bu projenin içeriğini savunmak ve ya bu projeyi eleştirmek başka bir şey.

Ancak basın camiasında yarım asra yakın bir süre var olduğunu söyleyen bazı kalemlerin ‘iğrenç’ derecesinde bir yazı stiliyle bu projeyi kaleme almalarına hayret ediyorum.

Bunlardan birisi de iktidarın borazanı Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç.

 

***

 

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, CHP’nin megakent kurulmasını hedefleyen projesi ‘Merkez Türkiye’ için, “Bu mega kentte, elli bin doktoralı gencimizin cinsel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla genelev de olacak mı?

Sinema olsun, tiyatro olsun, tenis kortu olsun, bale stüdyosu olsun, genelev olmasın... Var mı öyle kent? Yazık değil mi pırıl pırıl doktoralı Kılıçdaroğlu askerlerine?” ifadelerine yer vererek aslında bir anlamda kendi kalitesini ortaya koyuyordu.

 

***

 

Tabi Arınç haklı. Giderleri bu halkın parası ile karşılanan bir kurumda dolgun maaşla kendinize yer bulmuş iseniz mecburen sesi olduğunuz sahibinize yalakalık yapacaksınız.

Ardıç biliyor ki AKP iktidarı giderse yeni gelecek iktidar o kurumun imparatorluğuna son verecek, devletten alınan krediler adı altında destek sonlanacak, kurum adam gibi gazetecilik yapanlara teslim edilecek.

Eee ben ne yapayım AKP’nin en güçlü rakibine bel altı saldırayım.

İyi de bu kadar alçalmaya gerek yok ki.

 

***

 

Sonuçta sen bir gazetecisin.

O gazeteyi yüz binler okuyor.

Hadi CHP ve CHP’lilere bir saygın yok bari o gazete okurlarına saygın olsun.

Hadi Engin Ardıç iktidarı bu kadar yalamaya meraklı, o gazetenin yöneticileri bu yazıyı nasıl basarlar.

Hadi yazar yazdı gazete de bastı.

Peki en ufak saçma sapan bir yazıda, söylemde, kelime kullanıldığında o kelime kullananlara tepki gösteren, bina basan, pankart asanlar neredeler.

Bu kadar iğrenç bir yazıya bir tepkileri olmayacak mı…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi