Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Ballı yazı

Ballı yazı

Bir önceki yazımı okuyanlar hatırlar. Bal tutan parmağını yalar demiştim. Vallahi yazıdan sonra okurlardan bal yağdı. Çok ballı bir yazı olmuş anladım. Bundan sonra ballı börekli bereketli yazılar yazmak nasip olur inşallah. Yazı da bal dedim ya herkes pek beğenmiş, okuyan bir kavanoz bal ile kapıda bitti.
Ama şimdilik baldan börekten uzaklaşıp siyasetteki gelişmelere göz atalım derim. O kadar yalanmak yeter.
Yerel seçimlerin yaklaşması siyasi arenayı hareketlendiriyor demiştik. E malumunuz. Adaylar, aday adayları, gönlünde belediye başkanlığı yatanlarda ufak ufak çalışmalarına başladı. Yakındır hangi partiden kimin aday olacağı konusundaki iddialarda başlar.
Arka sokaklarda neler oluyor
Geçenlerde canım tatlı istedi. Tatlı yiyip tatlı konuşayım diyerek kalktım Güllüoğlu’na gittim. Amacım baklava yiyerek ağzımı tatlandırmaktı. Bir de ne göreyim. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Silivri Teşkilatının bir grup üyesi ile Güllüoğlu’nda.. Onlarda tatlı yiyiyorlar. Sohbet edip söyleşiyorlar. Kenardan bir selam çaktım, geçtim hemen.
Adaylar demişken...
Bu arada siyasi arenadaki çalışmaların hararetinden bahsetmişken AK Partinin aday adaylarına da bir selam göndereyim. Partinin adayı belli. Silivri Belediye Başkan Adayı olarak AK Parti’den seçime kimin gireceği şimdiden belli olurken kulislerin bu haberle hareketleneceği de kesin. Eminim parti içinde başkan adaylığını da başkanlık görevini de hakeden bir çok emektar ve gönlünden adaylık geçen bir çok aday adayı da vardır. Ancak dediğim gibi hayalleri olan aday adaylarının hayallerini suya düşürmek gibi olmasın da, seçime odaklanmaları bakımından bu süreci hiç gündemlerine almamaları yararlarına olacaktır.
CHP’de durum ne sizce?
CHP’de de yerel seçim için Silivri’de tahminler az çok yapılıyordur. Makamda bir CHP’li Belediye Başkanı var zaten. O da Özcan Işıklar. AK Parti’nin gönlünden geçen CHP adayı da Işıklar aslında. İlk dönemini yaşayan Işıklar’ın da gönlünde elbette ikinci dönem yatıyor. Zihinlerdeki  yüksek olasılıklı aday da o elbette. Ancak tek ihtimal bu değil yine de…
Deniz Baykal’sız CHP’nin yerel seçiminde Selami Değirmenci faktörünü göz ardı etmemek lazım. Abdullah Yıldırım’ın da ilçedeki etkisi artık malum. Hoş, zaten Değirmencci ve Yıldırım arasında da sular duruldu gibi.. Kandemir faktörü de var öte yandan, Işıklar’a karşı. Anlayacağınız durum karışık…
Selami Değirmenci, başkanlık görevinden uzaklaşalı 10 yıl geride kalacak olsa da, unutmayalım ki 2 dönem öyle çok da büyük bir fark sayılmaz. Geçen dönem şansı yaver gitmeyen Değirmenci’nin bu sefer şans yüzüne de gülebilir…
Muhtarlar Bulgaristan’da ikametgah mı dağıtıyor ?
Bizim muhtarların da maşallahı var. Bazen hangi makamı temsil ettiklerini, görevlerinin ne olduğunu, nerede olmaları, nerede durmaları gerektiğini vallahi hiç bilmiyorlar. Siyasetçiler alıştırdı muhtarlarımızı da bu kadar yurtdışı gezmesine. Fatih Koleji ile birlikte Belediye Başkanı ve muhtarlar soluğu yine Bulgaristan da alıvermiş. Bulgar vatandaşlara ikamet basacaklar zağar?
Yine anlayacağınız Başkanlık makamı da, muhtarlık makamları da boş kaldı.
Ballı yazı demiştik en son değil mi? Bal dedim, bal yağdı. Yazıyı napolyonun sözleri ile bitireyim istedim bu sefer.
Napolyon’un da dediği gibi.
Para para para…
Hadi kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi