Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Başka kimse yok mu?

Başka kimse yok mu?


CHP Silivri İlçe Başkanlığı 18 Mart’ta kongreye gidiyor. Gidiyor gitmesine de adaylar hep aynı. İnsanın başka kimse yok mu diye bağırası geliyor. Bakıyorum da her seçim sürecinde hep aynı isimler aday olarak karşımıza çıkıyor. Bizim Silivri CHP’de Belediye Başkanlığı seçiminde, Milletvekili Adaylığı seçiminde ve İlçe Başkanlığı seçiminde hep aynı yüzleri aday adayı olarak görmek mümkün.   Merak ediyorum, şu koskoca Silivri’de yok mu yeni bir yüz, ben daha iyisini yaparın diyen biri yok mu arkadaşlar? Varda bizim eski dinozorlardan fırsat mı kalmıyor? 
Silivri’ye 1,5 Milyon Dolarlık yatırım 
Duyduğuma göre bir iş adamı Silivri’ye 1,5 Minyon Dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyormuş. Bu yatırımın içinde Üniversite’de olacakmış.  Hatta öyle büyük bir projeymiş ki bu yatırım Silivri Dünya çapında artık cezaeviyle değil bu projeyle anılacakmış. Silivri’nin cezaeviyle anılmasını önleyecek güzel bir yatırım olmasını umut edenlerden biriyim. Umarım bu yatırım en kısa sürede güzel ilçemize gelir ve Silivri bu proje ile dünya çapında anılır. Çünkü Silivri Cezaevi ile anılmayı değil güzel projelerle anılmayı hak ediyor bence… 

Aynı duyarlık diğer işletmelere’de gösterilmeli
Bizim Sağlık Gurup Başkanı Sadık Balcı’nın ilçede yaptığı sağlık denetimleri gözlerimi yaşarttı vallahi. Sigara konusunda küçük esnafa göz açtırmayan Sağlık Gurup Başkanımız bu aralarda Radyo, Gazete ve TV’lere reklam veren hastane ve polikliniklere kafayı takmış. Hatta bir tanesine 15 gün kapatma cezası bile vermiş ve kapatmış.  Keşke Sağlık Gurup Başkanımız Sadık Balcı aynı hassasiyeti Silivri’de sağlık koşullarına aykırı olarak faaliyet gösteren fabrikalara da gösterse. Yine Silivri’nin göbeğinde bulunan Tüp deposu konusunda da kesin tavrını koyabilse. O tüp deposunun bulunduğu yer konut alnı ve etrafında bir sürü ev var. Allah muhafaza o tüp deposunda olası bir facia karşısında orada yaşanacakların hesabını kim verecek merak ediyorum. Bu nedenle de Sağlık Gurup Başkanımızı sigara konusunda ve hastanelerin reklam yapma konularında gösterdiği duyarlılığı göstermesini canı gönülden temenni ediyorum. 
CHP’nin çalışan melekleri 
Hep söylemişimdir Silivri CHP’de kadınlar daha çok çalışıyor diye. CHP Kadın Kolaları Başkanı Gülsüm Onur ve Yönetimi Pazar günü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününe özel bir organizasyon düzenlendi. Salona girdiğimde yüzlerce emekçi kadını bir araya getiren Gülsüm Onur ve Yönetimini kutlamamak mümkün değil. Onlar sadece özel günlerde değil, seçimden seçime değil, CHP için her gün çalışan CHP’nin çalışan melekleri bana göre. Birde bu organizasyona siyasi parti gözetmeksizin bütün herkesi davet etmeleri ayrıca tebrik edilmeye değer. Bence CHP’de siyaset yapan beyler Gülsüm Onur ve Yönetimini örnek almalılar. Bir birlerini yiyeceklerine birlik beraberlik içinde bir şeyleri başarmaya çalışmalılar diye düşünüyorum. En azından kadınların CHP için yapmış olduğu çalışmalarda boşa gitmemiş olur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi