19 MAYIS, BEYLİKDÜZÜ’NDE COŞKUYLA KUTLANDI

19 MAYIS, BEYLİKDÜZÜ’NDE COŞKUYLA KUTLANDI
Özgürlüğe atılan ilk adım, gençlere bırakılan ebedi emanet 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Beylikdüzü’nde gurur ve coşkuyla kutlandı. Yeni tip koronavirüs(Covid19) salgınını önleme tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı sebebiyl

Beylikdüzü Belediyesi, koronavirüse karşı alınan tedbirler ve sokağa çıkma yasağı kapsamında bu yıl, evlerde kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Beylikdüzü’nde 19 Mayıs kutlamaları, çelenk koyma töreni ile başladı. Törende, yeni tip koronavirüs(Covid19) tedbirleri kapsmında sosyal mesafe kuralına uyuldu ve maske takıldı. Devlet Sanatçısı ve Piyanist Gülsin Onay, Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü, Müzisyen Murat Özdemir ve Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen, Beylikdüzü Belediyesi TV aracılığıyla dijital ortamda vatandaşlara ulaşan 19 Mayıs Özel Yayını da ilgiyle takip edildi. Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası ve Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu üyelerinin Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile birlikte gerçekleştirdikleri 19 Mayıs Gençlik Marşı Online Konseri de belediye sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Etkinliklerin devamında, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve eşi Zehra Çalık, saat 13.00’te Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nden başlayan ve beş saat süren mobil kortejde, Beylikdüzü’nün on mahallesini gezerek vatandaşların bayramını kutladı. Beylikdüzü sakinleri, camlara, pencerelere çıkarak mobil korteje ellerindeki bayraklarla ve alkışlarla eşlik etti; ortaya 19 Mayıs 1919’un 101.yılına yakışan renkli görüntüler çıktı.

Çalık: Özgürlük Meşalesinin Işığında Yürüyoruz

Vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “101 yıl önce, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, işgal altındaki vatanımızın özgürlük meşalesini Samsun’da yaktı. Bugün, gençlerimizle kol kola, o meşalenin ışığında yürümeye devam ediyoruz. Bir arada, önümüzdeki tüm zorlukları aşabileceğimizi biliyoruz.” dedi.

19 Mayıs Özel Yayını Büyük Beğeni Topladı

Etkinlik kapsamında Beylikdüzü Belediyesi TV üzerinden gerçekleşen yayınla birbirinden önemli dört isim 19 Mayıs coşkusunu Beylikdüzü ile paylaştı. Devlet Sanatçısı ve Piyanist Gülsin Onay’ın Mozart’ın Türk Marşı’nı; Müzisyen Murat Özdemir’in de 10.Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı seslendirdiği yayın, Beylikdüzü sakinlerinin 19 Mayıs coşkusuna coşku kattı. Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu da Atatürk’ün Samsun’a çıkışının hikayesini canlı yayında izleyicilerle paylaştı. Halaçoğlu “Herkesin şunu iyi bilmesi lazım. Bugün, hür bir toprakta yaşıyorsak, ezan okunuyorsa, orucumuzu tutabiliyorsak bunu, kurtuluş mücadelesini vermiş ve bizim bağımsızlığımıza kavuşmamıza sebep olmuş, Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz.” dedi. Programın son konuğu Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü ise 19 Mayıs’la ilgili düşüncelerini paylaştığı yayında, sözlerini “Bugün, eğer bizler, Gençliğe Hitabe’yi, bir daha Nutuk’u okumazsak içine düştüğümüz rehaveti anlayamayacağız. Gerçekten bu Cumhuriyet’e sahip çıktığını düşünen insanların oturup etraflıca düşünüp ne yaptığını bir kere daha sorgulaması gerekiyor.”diyerek noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.