57.ALAY YÜRÜYÜŞÜ BEYLİKDÜZÜ’NDEN BAŞLADI

57.ALAY YÜRÜYÜŞÜ BEYLİKDÜZÜ’NDEN BAŞLADI
Çanakkale Savaşı’nda kahramanlıklarıyla destan yazan 57. Alay’ı anmak adına düzenlenen yürüyüşün başlangıcı bu yıl beşinci kez Beylikdüzü’nden yapıldı. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi önünde başlayıp Beylikdüzü Belediye binası önünde gerçekleşe

Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı sayılan Anzak Çıkartması’nı durdurmak için canlarını ortaya koyarak düşmanın üzerine yürüyen ve kahramanlıklarıyla adını tarihe yazdıran 19. Tümen’e bağlı 57. Piyade Alayı’nı anmak için düzenlenen vefa yürüyüşü bu yıl beşinci kez Beylikdüzü’nden start aldı. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nin önünden başlatılan uğurlama yürüyüşüne, Beylikdüzü Belediyesi 2. Başkan Vekili Müslüm Akülker, Belediye Meclis Üyeleri,  Atatürkçü Düşüncü Derneği Beylikdüzü Şubesi temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Beylikdüzü Belediye binası önünde sona eren yürüyüşte, 26.27.57. Alayları Yaşama Araştırma Gönüllüleri Derneği üyeleri, 6 gün sürecek ve 18 Mart’ta Çanakkale’de son bulacak yürüyüş için Tekirdağ’a yolcu edildi.

“Yürüyüşümüze ordunun toplandığı mevkii olan Beylikdüzü’nden başlıyoruz”

26.27.57. Alayları Yaşama Araştırma Gönüllüleri Derneği Yürüyüş Komitesi Koordinatörü Levent Yavuz, Beylikdüzü Belediye Binası önünde yaptığı konuşmada “Çanakkale’de kahramanca mücadele ederek tamamının şehit olduğu bir alayın anısına bu biz yürüyüş yapıyoruz. Yürüyüşümüzün 10.yılında da yine ilk önce Beylikdüzü’nden başlamak istedik. Çünkü bu ordunun toparlanma sürecinin ilk temelleri Beylikdüzü-Haramidere mevkiinde atılmıştı. 57. Alay sürecinde bizimle birlikte olduğu için ve bizleri desteklediği için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a ve Beylikdüzü Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.


Akülker: Her zaman yanınızdayız

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi önünden başlayan 57. Alay Yürüyüşü’ne katılan Beylikdüzü Belediyesi 2. Başkan Vekili Müslüm Akülker, uğurlama töreninden önce yaptığı konuşmada “Sizlerle birlikte yaptığımız bu organizasyonda bundan sonra da Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’ın destekleriyle yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun. ” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.