ARAYA MESAFE KOYMAK ŞART

ARAYA MESAFE  KOYMAK ŞART
Koronavirüse karşı her türlü tedbiri aldıklarını açıklayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Yayılmayı engellemek için bazı alışkanlıklarımızı değiştirmemiz şart. Zorunlu durumlar dışında evden çıkmamak, zor da olsa sevdiklerimizle, dostlar

Beylikdüzü Belediyesi koronavirüse karşı önlem amaçlı ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü çalışmalar kapsamında; kamusal alanlar, kurum binaları, kültür merkezleri, okullar, kreşler, ibadethaneler ve parklar başta olmak üzere ortak kullanım alanlarında ilaçlama çalışmaları yapıldı. Belediye ayrıca koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçenin her noktasında vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmeleri için tüm pazar servisleri, 211 adet resmi taksi, 70 adet minibüs ve 23 adet otobüs ile durakların dezenfeksiyon işlemlerini titizlikle gerçekleştirdi. Müdürlük ekipleri tarafından aynı zamanda; 45 adet resmi karakol aracı ile emniyet müdürlüğüne ait tüm hizmet araçlarının da alınan tedbirler kapsamında dezenfekte çalışmaları tamamlandı.

Riski ortadan kaldırabiliriz

Belediye’nin ilgili tüm birim müdürleriyle bir araya gelerek virüse karşı alınacak tedbirler konusunda kriz masası oluşturan ve ilçe halkını alınan önlemler, çalışmalar hakkında düzenli olarak bilgilendiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; “Beylikdüzü Belediyesi olarak dünyada hızla yayılan koronavirüse karşı tüm önlemleri aldık ve uygulamaya başladık. Ama maalesef bazı vatandaşlarımız bu virüsle enfekte oldu ve ne yazık ki bir vatandaşımızı da kaybettik. Yaşanan tüm gelişmeler bize gösteriyor ki yayılmayı engellemek için bazı alışkanlıklarımızı değiştirmemiz şart. Zorunlu durumlar dışında evden çıkmamak, zor da olsa sevdiklerimizle, dostlarımızla aramıza fiziksel mesafe koymak zorundayız. Tedbirli davranarak ve önlemlerimizi alarak riski ortadan kaldırabiliriz. Omuz omuza vererek bu zorlukları da hep birlikte aşacağız.” ifadelerini kullandı.

Uyku düzenine dikkat edin!

Vatandaşlara, yeni koronavirüsten korunmak için alabilecekleri önlemler hakkında bilgiler aktaran Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü doktorlarından Hüseyin Atabay, vatandaşların başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, kamu kurumlarının yaptığı uyarıları dikkate alarak hijyen kurallarına uygun davranmalarının virüsten korunmak ve virüsün yayılmasını engellemek adına hayati önem taşıdığını söyledi. Yeni koronavirüse karşı, en etkili silahın güçlü bir bağışıklık sistemi olduğuna da dikkat çeken Dr. Atabay, vatandaşlara bol su içerek, uyku düzenine dikkat ederek, dengeli beslenerek, bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kişisel hijyen devreye giriyor

"Birinci koruyucu kendimiz olmalıyız. Bu durumda da kişisel hijyen devreye giriyor" diyen Atabay, "Aslında, en çok bulaşıyı havadan değil, ellerimizle alıyoruz. Virüsün tek giriş yerleri göz, burun, ağız. Bunu da taşıyabileceğimiz en önemli aracı, ellerimiz. Bu yüzden, el hijyeni çok önemli. Panik olmadan yetkili kurumların uyarılarını dikkate alıp bilinçli davranarak, bireysel hijyene ve sosyal mesafeye maksimum özen göstererek, el temizliğine özen gösterip sabun ve suyla ellerimizi en az 20 saniye ovarak yıkayarak, alkollü el antiseptiği ve kolonya kullanarak, öksürme ve hapşırma esnasında ağız ve burnu, mendil ya da kol içi ile kapatarak, mecbur olmadıkça evden çıkmayarak, kalabalık yerlerden uzak durarak, yürürken insanlarla 2-3 adım mesafe bırakarak yani sosyal mesafemizi koruyarak, eve girer girmez kıyafetlerimizi değiştirerek, yurt dışı seyahatlerinimizi erteleyerek, yurtdışından gelmişsek 14 gün kuralına riayet ederek virüsten korunabiliriz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.