BEYLİKDÜZÜ:
Balıkçı Kenan'dan Kılçıksız Balık İsteyen Çocuklara 'Balık Köfte' Tarifi
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, müzesini ziyarete gelen öğrencilere elleriyle hazırlayıp pişirdiği Balık Köftesi'ni ikram edip tarifini anlattı. Çocukların zaman zaman kılçıklarından dolayı balık yemek istemediğini söyleyen Kenan Balcı, kolayca hazırlanan balık köftesi ile miniklerin de sağlıklı beslenebileceğini söyledi. 

Türkiye'de ve Dünyada ilk olarak gösterilen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi yüzlerce balığın mumyalanmış haliyle dikkat çekiyor. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu yarım asırlık balıkçı Kenan Balcı, Beylikdüzü'nde kurduğu bu müzeyi meraklılarına ücretsiz gezme imkanı sunuyor. Balcı, dün ise bir grup öğrenciyi daha müzesinde ağırladı. Balcı, öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladıktan sonra elleriyle Balık Köftesi pişirdi. Çocukların balık yerken kılçıklarından rahatsız olduğunu ve bu şekilde daha rahat tüketebildiklerini söyleyen Kenan Balcı, balık köfte tarifini de verdi.

Balcı, "Çocuklarımızın balık yeme korkusu gitsin diye onlara balık köftesi hazırladık. Balık köftesinin malzemesi de çok kolay. Büyükler balıkçıya gittiklerinde, 1 levrek balığı, 1 palamut balığı, 300 gram ya da yarım kilo kadar hamsi 4 kişilik aile için bu yeterlidir. Balıkların kılçıklarını, omurgalarını aldıktan sonra bu karışımı yapıp balık gevrek etli olduğu için makinede çekmeye gerek yok. El darbeleri ile gördüğünüz gibi çok hoş bir görüntü ve lezzet meydana çıkıyor. Balıktan sonra maydanoz, kaşar peyniri, yumurta bir de köftemizi toplasın diye kurutulmuş ekmeğin rendelenmiş hali. Biz uzun zamandır kılçıkla uğraşmak isteyen müşterilerimize balık köftesini sunuyoruz"dedi.
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

İmamoğlu Beylikdüzü'nde Mantı Festivali'ne...
Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Kayseri İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin birlikte...

Haberi Oku