Başkan Çalık canlarla Gürpınar Cemevi'nde buluştu

Başkan Çalık canlarla Gürpınar Cemevi'nde buluştu
Karacaahmet Sultan Gürpınar Cem Evi’nde, Beylikdüzü Belediyesi adına Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık tarafından düzenlenen oruç açma lokmasına yoğun katılım gerçekleşti.
Bereket, ihsan ve keremin bollaştığı Muharrem ayı dolayısıyla Karacaahmet Sultan Gürpınar Cem Evi’nde, Beylikdüzü Belediyesi adına Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık tarafından düzenlenen oruç açma lokmasına yoğun katılım gerçekleşti.

Başkan Çalık,“Muharrem ayı barışın, kardeşliğin, huzur ve paylaşmanın en üst düzeyde olması gereken bir ay. Bu ayın ruhuna uygun şekilde davranmamız ve bunu 11 aya yaymamız gerekiyor.”ifadeleriyle tutulan oruçların, edilen duaların kabul olmasını diledi.


 Kardeşliğin ve birliğin sembolü olan Muharrem ayı Beylikdüzü’nde huzur içinde yaşanmaya devam ediyor. Beylikdüzü Belediyesi adına Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık tarafından Karacaahmet Sultan Gürpınar Cem Evi’nde düzenlenen ve belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarların da katıldığı oruç açma lokmasında onlarca vatandaş dualarla oruç açtı. Birlik, bereket ve hoşgörünün hâkim olduğu sofralardan sonra vatandaşlarla sohbet eden ve iyi dileklerde bulunan Başkan Çalık, “Çok özel anlar yaşıyoruz. Bugün de Gürpınar Cemevi’nde Muharrem ayı lokmamızı verdik. İnşallah Allah kabul eder” ifadeleriyle ibadetlerin yerine ulaşmasını ve tutulan oruçların kabul olmasını diledi.

Kardeşlik ve barış mesajları verildi

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Çalık, “Savaşmanın haram sayıldığı bir aydan geçiyoruz. Hz. Peygamberimizin çok sevgili torunu Hz.Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesiyle başlayan bir matemin dönemindeyiz. Canlarımızın matemini paylaşıyor ve tutulan oruçların kabul olmasını diliyorum. Aslında bu vesileyle bütün dünyamıza barışın ve huzurun hakim olmasını istiyoruz. Muharrem ayı barışın, kardeşliğin, huzur ve paylaşmanın en üst düzeyde olması gereken bir ay. Bu ayın ruhuna uygun şekilde davranmamız, bunu 11 aya yaymamız ve huzur ile barışı hakim kılmamız gerekir” ifadelerini kullandı.


30.000 kişilik aşure dağıtımı gerçekleşecek

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü dayanışma, paylaşma ve muhabbetin simgesi haline gelen Muharrem ayında ihtiyaç sahibi 1500 aileye gıda çeki dağıtımı ile gıda yardımında bulundu. Aynı zamanda her yıl geleneksel hale gelen ve bu yıl da 6.sı düzenlenecek aşure dağıtım etkinliği ile 13 Eylül - 23 Eylül tarihleri arasında tüm camiilerde, cemevinde ve pazar alanlarında vatandaşlara 30.000 kişilik aşure ikramında bulunularak birlik ve beraberlik duyguları paylaşılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.