Beylikdüzü'nde üç yeni komisyon

Beylikdüzü'nde üç yeni komisyon
Beylikdüzü Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu, belediye meclis salonunda gerçekleşti. Mecliste, CHP ile AK Parti’nin ortak sözlü önergesi olan; Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu ve Engelliler Komisyonu’nun kurulması oy birliği ile kabul
Beylikdüzü Belediyesi, Mayıs Ayı Meclisi’nin ilk oturumu gerçekleşti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında açılan mecliste, Mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek önemli günlere değinen Çalık konuşmasına, Ramazan ayının tüm ülkeye barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunarak başladı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası, 12 Mayıs Anneler Günü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 29 Mayıs İstanbul’un Fethi gibi birçok özel günle ilgili temennilerini de ileten Çalık, konuşmasının ardından meclis gündem maddelerine geçti.

Aileleri ziyaret edecekler

AK Parti ve CHP Grup sözcülerinin de söz alarak Mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek önemli günleri kutlamasının ardından, CHP Grup sözcüsü Doğan Subaşı; Ramazan ayı içerisinde iftar saatlerinde AK Parti grubuyla birlikte ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret etmeyi teklif etti. AK Parti grubu ise bu teklife olumlu yanıt verdi. Subaşı ayrıca, CHP ile AK Parti’nin ortak sözlü önergesini meclise sundu. Buna göre; Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu ve Engelliler Komisyonu’nun kurulması oy birliği ile kabul edildi. Oturumda ayrıca Çocuk Hakları Komisyonu’nun kurulması ve üyeleri de oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre; AK Parti grubundan Ayşe Kubat ve Muhammed Fatih Vanlıoğlu, CHP grubundan ise Necla Kotil Saruhan, Emine İhtiyar ve Hasan Çerman komisyon üyeleri olarak seçildi.

Şehidin adı verilecek

Oturumda ayrıca, Mardin’de şehit olan Taner Özdemir adını yaşatmak amacıyla, ailesinin daimi adresi olan Barış Mahallesi Gülbahçe Sokak’a, Taner Özdemir adının verilmesi başkanlık teklifi olarak sunuldu. Teklif karar oy birliğiyle harita komisyonuna havale edildi. Meclis gündem maddelerinden ise; 1, 2, 3, 4, 5, 6. maddeler oy birliğiyle, 8. ve 9. maddeler ise oy çokluğuyla karar verildi. 7. madde ise teklif karar olarak oy birliğiyle kabul edildi. Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. oturumunun ise 10 Mayıs Cuma Saat 11.00’da yapılması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.