BEYLİKDÜZÜ’NDE EŞİNE ŞİDDET UYGULAYANA MAAŞ KESİNTİSİ

BEYLİKDÜZÜ’NDE EŞİNE ŞİDDET UYGULAYANA MAAŞ KESİNTİSİ
Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde panel düzenledi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; “Kadın do

Kadın dostu kent olma vizyonu ve toplumsal cinsiyet eşitliğine gösterdiği duyarlılıkla öne çıkan Beylikdüzü Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde panel düzenledi. “Kadın Politikaları ve Beylikdüzü” konulu panelde; Devletin Kadınlara Tanıdığı Haklar, Kadın Politikaları ve Beylikdüzü Belediyesi’nin konuyla ilgili yaptıkları ve yapacakları konuşuldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Pelin Batu’nun üstlendiği panele; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Avukat Selin Nakıpoğlu, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Müdürlük bünyesinde hizmet alan kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çalık, “Kadınların yaşam koşullarını iyileştirmek zorundayız”

“Kadın Politikaları ve Beylikdüzü” konulu panelde, kadınların gerçek anlamda eşit yurttaşlar olabilmeleri için erkeklerle kentte de eşit olmaları gerektiğinin altını çizen Mehmet Murat Çalık; “Bunun için kadınlara nitelikli, ucuz veya bedelsiz hizmetler sunmamız gerekiyor. Çünkü biz bunu yapmadığımızda, kadınların sırtındaki yük artıyor. Örneğin, yaygın kamusal çocuk bakım hizmeti olmayan bir kentte, çocuğunu kreşe bırakamayan bir kadının ücretli işgücüne veya hayata katılması güçleşiyor. Biz bu nedenle, Beylikdüzü’nde her mahalleye bir kreş yapma hedefiyle yola çıktık. Geçtiğimiz günlerde Kavaklı ve Marmara Mahallelerimizin kesiştiği bir noktada ilk kreşimizin yapımına başladık. Belediyeler, yeterli ve ucuz çocuk bakımı olanakları yaratmakla, temel sağlık hizmetlerini her mahalle için erişilebilir kılmakla yükümlü. Bu nedenle Beylikdüzü Belediyesi olarak bu yükümlülüğümüze uygun hizmetler geliştirmeyi birincil önceliklerimiz arasında görüyoruz. Kadınların yaşam koşullarını iyileştirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Eşine şiddet uygulayan çalışanların maaşının yarısı, şiddete maruz bırakılan kadına veriliyor

Paneldeki konuşmasında Beylikdüzü’nde kadının yeri ve kadın politikalarına değinen Çalık; “Belediyeler her şeyden önce, kadınların güvenle başvurabileceği Danışma/Dayanışma Merkezleri açmalılar. 8 Mart 2018’de açtığımız Kadın Da(ya)nışma Merkezimiz, duygusal, psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddet gören kadınlara destek sağlıyor. Merkezimizde, psiko-sosyal destek hizmetleri, hukuki danışmanlık, telefonla danışmanlık ve ekonomik desteklere yönlendirme gibi hizmetler veriliyor. Şiddetten uzaklaşmak isteyip de nereye başvuracağını bilmeyen kadınlar için bir kapı olan merkezimiz, danışanları arasında kesinlikle dil, din, etnik köken, sınıf, yaşam tarzı, yasal statü, yaş, meslek ve engellilik durumuna bağlı ayrımcılık yapmadan, çözüm odaklı çalışıyor. Kadın dostu kent yaratmak için yerel yönetimler olarak en başta işe kendimizden başlamalıyız. Beylikdüzü Belediyesi’nde “Eşine şiddet uygulayan çalışanların maaşının yarısı kesilerek, şiddete maruz bırakılan kadına verilir” ilkesi uygulanmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Nakıpoğlu; “Yerel Yönetimler Üzerine Düşen Sorumluluğu Yerine Getirmeli”

Ana temanın ‘Kadın’ olduğu, yoğun ilgi ve katılımın gösterildiği panelde Kadına Karşı Şiddet konusunda yerel yönetimlerin oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirten Selin Nakıpoğlu ise, “Tıpkı Beylikdüzü Belediyesi’nin yaptığı gibi diğer belediyelerin de bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu. Devlet politikaları ve yasaların kadınlara verdiği hakları katılımcılarla paylaşan Nakıpoğlu panelde, vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayarak oldukça faydalı bilgiler aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.