BU BALIK SİYANÜRDEN DAHA TEHLİKELİ

BU BALIK SİYANÜRDEN DAHA TEHLİKELİ
Türkiye’nin denizleri balon balığı istilası altında. Dünyada yaklaşık 191 türü olan balığın şimdiye kadar 8 çeşidi Türkiye’de görüldü.
 Denizlerimizi istila eden balık türleri hakkında açıklama yapan İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı, ‘denizlerimizde çok sık görülmeye başlayan balon balıklarının siyanürden daha zehirli olduğunu’ ifade etti

DİKENLERİ İLE ZEHİRLİYOR

Küresel ısınmayla birlikte deniz suyu sıcaklığının artması ile birçok yabancı tür deniz canlısı Türkiye’de görülmeye başlandı. Özellikle zehirli balon balıklarının sayısının arttığına dikkat çeken Balıkçı Kenan Balcı; ‘Okyanuslarda yaşayan ve özellikle tehlikeli olan balon balıkları ülkemizdeki denizlere göç ediyorlar. Ege, Akdeniz üzerinden Çanakkale Boğazı’ndan Marmara Denizi’ne giriş yapıyorlar. Bu balık türleri arasında en tehlileli olanların başında balon balıkları geliyor. Oltacılarımız, balıkçılarımız yabancı bir balık türü gördüğünde dokunmadan ağlarına yada oltalarına takılan balıkları kesip atmaları gerekiyor. Çünkü; balık şeklinde gözüküyor fakat tehlike gördüğü anda kabarıyor ve dikenlerini çıkartıp zehirlerini akıtıyorlar’ şeklinde konuştu. 

SİYANÜRDEN DAHA TEHLİKELİ

Balon balıkları hakkında bilgi veren Balcı; ‘Bu balıklar siyanürden daha tehlikeli ve zararlı. Bu balıkları yakaladığımız zaman dokunmayalım. Müzemizde bir çok çeşit yabancı uyruklu balıklar var. Bizler çocuklarımız ve gençlerimize müzemizde hangi balık zehirli, hangi balık zehirsiz, hangi balık bizim ülkemizin balığı hepsini anlatıyoruz. Burada verdiğimiz bilgilerle ve mumyalanmış balıklarımızla gençlerimizi bilinçlendiriyoruz. Zehirli balıklar belki sevimli gözüküyor ama içlerinde çok tehlikeli olanlar var. Dünyanın en büyük vatozları da müzemizde mumyalanmış halde var. Onlarda zehirli balık türlerinden. Kuyruklarında zehir vardır. Kuyruklarına dokunduğunuzda sizi zehirler’ dedi.

TÜRKİYE DENİZ CANLILARI MÜZESİNDE

Türkiye’de ilk ve tek olan balık müzesinde neredeyse her çeşit balık olduğunu vurgulayan Balcı; ‘Türkiye Deniz Canlıları müzesi Beylikdüzü’nde girişler ücretsiz. Binlerde deniz canlısını vatandaşlarımız denizlerde yaşayan balıkları bilsin diye mumyalayıp sergiledik’ dedi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.