CİHAT AŞKIN BGSO İLE MASTER CLASS DÜZENLEDİ

CİHAT AŞKIN BGSO İLE MASTER CLASS DÜZENLEDİ
Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Klasik Müzik Günleri’nde 19 Temmuz Cuma günü sahne alacak olan BGSO, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Keman Virtüözü Cihat Aşkın ile Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. BAKSM’de Avrupa’nı




Beylikdüzü Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Mart 2018 yılında kurulan Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası (BGSO), bir yıl gibi kısa bir sürede önemli çalışmalara imza attı. İlk konserini geçen Temmuz ayında 4. Beylikdüzü Klasik Günleri’nde veren BGSO, şimdilerde ise hızla bu yıl 5. si düzenlenecek olan Beylikdüzü Klasik Günleri’ne hazırlanıyor. 19 Temmuz Cuma günü Yaşam Vadisi 1. Etap sahnesinde düzenlenecek konser öncesinde İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Keman Virtüözü  Cihat Aşkın ile Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya gelen gençler,  usta sanatçı ile birlikte çalışma fırsatı yakaladı.
“BGSO Birçok Gence Umut Oldu”
Şef Hakan Tepeli yönetiminde, yaşları 14 ile 22 arasında değişen 81 kişiyle master class düzenleyen, deneyimlerini ve bilgilerini gençlerle paylaşan Cihat Aşkın, birçok parçada da onlara eşlik etti. BGSO ile sosyal medya vasıtası ile tanıştığını ve yeteneklerinden oldukça etkilendiğini belirten Aşkın; “BGSO kısa sürede milyonlarca kişiye ulaştı ve Türkiye’ye örnek oldu. Beylikdüzü Belediyesi’nin yapmış olduğu bu güzel hareket aslında Türkiye’nin birçok yerinde, birçok gence umut oldu. Sadece İstanbullulara değil, Türkiye’nin birçok yerindeki birçok gence, çocuğa umut oldu. Keşke biz de Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası’nda çalabilsek dediler. Bu anlamda hakikaten bir ilki başarmış olan, kendi bünyesinde kurduğu bu güzel kültür merkezi içerisinde öğrencilerimize yuva ve olanak sağlayan Beylikdüzü Belediyesi’ni tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.