Farkındalık artırılacak

Farkındalık artırılacak
Otizm ve down sendromlu çocuklarla kahvaltı programında bir araya gelen CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “Özel çocuklarımız için hizmet üretmeye devam edeceğiz ve farkındalığı artıracağız” ifadelerini kullandı
Otizmli, down sendromlu bireyler ve aileleriyle gerçekleşen programa CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İskender Duriç ve CHP meclis üyesi adayları da katıldı. Çocuklarla keyifli vakitler geçiren Çalık, çocukların büyük ilgi ve sevgisiyle karşılaştı. Çocuklarla oyunlar oynayıp dans eden Çalık, buradan aldığı enerjinin kendisine güç verdiğinin de altını çizdi.

Hayatın rengi değişir

Çocukların yaşantısını iyi bir noktaya taşıyacaklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Çalık, “Burada otizmli ve down sendromlu evlatlarımızla aileleri var. Onların çok özel çocuklar olduğunu biliyoruz. Biz evlatlarımızla yürekten iletişime geçiyoruz. Evlatlarımızdan müthiş enerji alıyoruz. Sadece biraz daha farkındalığa ihtiyacımız var. Biraz daha bu kentleri yöneten insanların kendilerini fark etmelerine ihtiyaçları var. Çocuklar hayatın rengini değiştirir” ifadelerini kullandı.

Herkese hizmet edeceğim

Beylikdüzü Belediyesi’nin 5 yıl boyunca özel çocuklarla ilgili hizmetlerini de hatırlatan Çalık, “Bizim 5 yıl boyunca tüm otizm ve down sendromlu evlatlarımızla bire bir iletişimde olduğumuz merkezlerimiz ve hizmetlerimiz oldu. Belediyenin haricinde özel merkezlerimizle devamlı orada bire bir eğitimlerine müdahil olmaya gayret ettik. Yine yerel yönetimi o merkezlerde hissettirmeye gayret ettik. Biz hizmetlerimizi insanlara bir lütuf gibi de sunmuyoruz. Evlatlarımıza güzel ortamlar hazırlamak, ihtiyaçlarını karşılamak belediye başkanı olarak bizim görevimiz. Bu bir lütuf değil. Evlatlarımızın kentlere katacağı çok faydalar var. Aralarından çok güzel sanatçılar, müzisyenler ve bilim insanları çıkar. Çok başarılı evlatlarımız var. Biz onların farkındayız ve bu farkındalığı da artıracağız. Ben belediye başkanı olarak sadece bir kesime değil herkese hizmet edeceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.