Kul hakkı yiyenler var!

Kul hakkı yiyenler var!
YSK'nın İBB seçimlerini iptal etmesine ilişkin konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, sert ifadeler kullandı. Seçimin Ramazan'ın ilk günü iptal ediliğini anımsatan Çalık, “Maalesef o mübarek günde kul hakkı yiyerek orucunu açanl
CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü, Ramazan ayı dolayısıyla şehit ailelerini iftarda ağırladı. İlçe yönetiminin ev sahipliğini yaptığı toplantıya katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da, şehit aileleri ile bir arada olmaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, “Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onların aziz hatıralarını koruyarak, ülkemize büyük bir gayretle hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi. Bütün şehit ailelerine sabırlar dileyen Çalık, “Zor günler, sıkıntılı zamanlar yaşanıyor. Bu süreçte bizler her zaman birlik beraberlik içerisinde olacak ve birbirimize el vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşulanlar hoş değil

Ramazan ayı içerisinde İstanbul'un seçime gittiğini de anımsatan Çalık, söz konusu gündem içerisinde konuşulanların hoş olmadığını ve Ramazan'ın doğasına uygun olmayan kötülükte laflar edildiğini söyledi. Çalık, “Şehit aileleriyle birlikte olmak, onlarla birlikte aynı duyguları paylaşmak bizim için bir onurdur. Bu vatan için evlatlarını, eşlerini bu vatana kurban etmiş insanlarla birlikte oturmak, birlikte iftar açmak bizi alıp başka bir yere götürüyor. Bugün ülkemizde konuşulanlar maalesef hiç Ramazan ayına uygun şeyler değil. Bizi ötekileştiren, birbirimizi farklı noktalara yiten şeyler konuşuluyor. Ama aslında bin yıldır bu topraklarda yaşamış, hep birlikte bedel ödemiş bir milletiz. Ama maalesef bunların kıymeti bilinmiyor. Ramazan ayında bitmeyen ve devam eden bir seçim süreci olduğunu görüyoruz. İnşallah her şeyin daha iyi olacağı, her şeyin daha güzel olacağı günlerin yakın olduğunu biliyorum. Ramazan ayı sürecinde şehit düşen askerlerimiz var. Ocaklarına ateş düşen aileler var. Hepsine rahmet diliyor, ailelerine sabır diliyorum. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakıyor orada kor alarak devam ediyor. İnşallah Allah sabrını da verecek. Çünkü şehitlerimiz şefaatçi olacak” dedi.

Oğlu askerlik yapmamış

Vatan millet kavramı kullanırken insanların bunun içini dolduracak doğrultuda yaşaması gerektiğini de belirten Çalık, kimi siyasilerin çocuklarının askerlik dahi yapmadığını hatırlatarak, “Buna rağmen vatan millet demekten vazgeçmiyorlar” dedi. Çalık, “İnşallah hiçbir vatan evladımız hayatını kaybetmez. Ama maalesef el oğluyla karşı tarafa kafa tutmak kolaydır. Birçok arkadaşımız bunun duygusunu hiç tatmadan, kendi evlatları varlık içerisinde hatta askerlik bile yapmazken, bize vatan millet anlatan siyasileri tanıdı bu millet. Ama ben şunu biliyorum ki herkes artık bildiğini söyleyecek. Konuşacak. Bu toplumun konuşması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haksızlığa karşı konuşulacak

Bu süreçte herkesin kararlı bir şekilde konuşması gerektiğini de anlatan Çalık, “Haksızlık karşısında konuşması gerekiyor. Çünkü bizim açımızdan kutsal bir aydan geçiyoruz. Haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan olduğunu bilerek bu ayları yaşıyoruz. Onun için biz susmayacağız, mücadelemiz devam edecek. Evlatlarımızın daha iyi bir gelecekte yaşaması için mücadelemiz devam edecek. Biz tabii ki seçim sürecini yaşadık, hep birlikte yaşadık. Beylikdüzü'ndeki vatandaşlarımızla yaşadık. Bizim için güzel bir netice elde edilmişti ama Ramazan'ın ilk gününde kul hakkıyla orucunu açanlar oldu. Ama insanlar 23 Haziran'da bir daha başaracağız. Bundan hiç endişeniz olmasın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.