Tadı damakta kaldı

Tadı damakta kaldı
Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Yöresel Ürünler ve Kültür Festivali, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda gerçekleşti. 9-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen festivalde yöresel ürünler çadırını ziyaret eden vatandaşlar,

Düzenlenen tanıtım günlerinde kültürel öğe ve yöresel etkinliklerin tanıtıldığı iki büyük çadır kuruldu. 7 gün boyunca devam eden etkinlikte vatandaşlar çadırları gezerek yöresel ürünleri tadıp satın aldılar. Öte yandan tanıtım günleri için alana gelen vatandaşlar düzenlenen halk oyunları gösterileri ile doyasıya eğlendi. Yaklaşık 30’a yakın dernekten oluşan komisyon üyeleriyle birlikte Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Platformu tarafından organize edilen festivalin ev sahipliğini Esenyurt Belediyesi Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yaptı. Festivale Beylikdüzü Belediyesi de desteklerini sundu.

Hep beraber Türkiye olalım

65. Hükümet Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı ve aynı zamanda Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Şamil Ayrım, AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ve AK Parti İstanbul İl Başkan Vekili Sevim Sayım Madak festivalin 4'üncü gününe katılarak, stantları gezdi ve alanda bulunan esnafla sohbet etti. Heyet, festivale gösterilen ilgi ve alakadan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Alanda bulunan hemşerilerine seslenen Ahmet Arslan, "Bir olalım, beraber olalım, hep beraber Türkiye olalım. Bunun olmazsa olmazı önce tabanda, yerelde bir ve beraber olacağız. Sonra Türkiye olarak güçlü olacağız. Anadolu'yu mazlumların, mağdurların umut kapısı yapan, orayı mazlumlara ana kucağı yapan Türkiye olacağız" dedi.

Yerimiz dar gönlümüz geniş

Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, "Emeği geçen komiteye ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Iğdır Dernek Başkanı Ali Sakar da "4’üncüsünü düzenlediğimiz etkinliğimize katılım sağladığınız ve her gelen hemşerimiz yanında bir komşusunu da getirdiği ve katkı sunduğu için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Komitenin başkanlığını üstlenen İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi ise yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek, "Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar bütün taleplerimize olumlu cevap veren Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt'a sizlerin önünde teşekkür ediyorum. Yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen iş insanlarımıza da teşekkür ediyorum. Yerimiz dar ama gönlümüz geniştir" dedi.

Yanınızda olacağız

Gecede kısa bir konuşma gerçekleştiren Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Demirtaş, "Dernek yöneticilerine ve komiteye teşekkür ediyorum. İnsanları bir araya getirmek için hep sebep oluşturmak zorundayız. Bir tanesini siz oluşturmuşsunuz. Bundan sonraki yapacağınız etkinliklerde de hep yanınızda olacağımızın altını çizmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Festivale katılan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de "Bu güzel buluşmalar hem kültürümüzü, geleneğimizi yaşatmak hem de bir araya gelmek, dayanışma içinde olmak ve aynı zamanda doğduğumuz şehirlere sahip çıkmak açısından çok önemlidir. Artık sorunlarımızı da birlikte çözmek zorundayız. Sorunlarımızı hep birlikte çözebiliriz" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.