250 bin dolara Ay turu başlıyor

250 bin dolara Ay turu başlıyor
SpaceX firması önümüzdeki yıl iki kişiyi bir haftalığına Ay’a gönderecek. Kişi başı 250 bin dolara mal olacak seyahate katılanlar ayın etrafında yerçekimsiz ortamda bir tur atarak dünyaya geri dönecek.
İnsanoğlu 45 yıl aradan sonra Ay’a özel bir misyon gerçekleştirecek. SpaceX firmasının misyonunda Ay’a inilmeden etrafında dolaşılacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Elon Musk 2018 yılının sonlarına doğru iki kişiyi, Uluslararası Uzay İstasyonu’na kargo taşıyan Dragon 2 uzay kapsülüyle Ay’a gönderecek. Musk, yaptığı açıklamada isimlerini vermediği iki kişinin söz konusu uçuş için gerekli parayı ödediği bilgisini paylaştı.

Dragon 2, Falcon 9 roketi ile ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) tarihi Apollo uçuşlarını yaptığı 39A platformundan fırlatılacak. Yolculuk 480 ile 640 bin kilometre arasında sürecek. Bu yolculuğun sadece 240 bin kilometresi ay çevresinde gerçekleşecek.

Paraşütle dönecek

Bir haftalık uçuş sonrasında Dragon 2 uzay kapsülü, paraşütle dünyaya geri dönecek. Bu uçuşun ilk etapta insansız olarak planlandığı ancak, SpaceX firmasının yakın bir zamanda Uluslararası Uzay İstasyonu’na mürettebat taşımayı planladığı için misyonun insanlı yapılmasına karar verildiğine dikkat çekildi. Bir hafta sürecek uçuş çerçevesinde, uzay aracı Ay etrafında tur atacak. Kişi başı 250 bin dolara mal olacak Ay seyahatinin ardından uzaya turist seyahatleri firma tarafından 7 kişilik tam kapasite ile düzenli hale getirilecek.

10 milyar dolar gelir

Yılda 70 uçuş yapmayı planlayan SpaceX bu seyahatlerden 10 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. SpaceX Ay’a ticari seferlerinin yanı sıra Uluslararası Uzay İstasyonu’na mürettebat ve kargo taşımacılığı da yapacak. Firmanın bir sonraki planı ise Mars’a önce insansız uzay aracı göndermek ve ardından da kızıl gezegene koloni kurmak. Ay’a yönelik en son misyon, geçen ay 82 yaşında hayatını kaybeden emekli astronot 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.