33 milyon Twitter hesabı çalındı!

33 milyon Twitter hesabı çalındı!
İnternette dolaşan hacker saldırısı haberleri Twitter kullanıcılarını da tedirgin etti. İddiaya göre, yaklaşık 33 milyon kullanıcının bilgileri ele geçirildi.
 Günümüz dijital dünyasında bireysel olarak kullanıcıların başına gelecebilecek en büyük sorunlardan biri olan sosyal medya hesapların internet korsanlarınca ele geçerilmesine ilişkin çok büyük bir iddia ortaya atıldı.


ZDNet isimli internet sitesinde yer alan iddialara göre bir Rus hacker tarafından 33 milyona yakın Twitter kullanıcısının hesapları ele geçirildi.

Tessa88 kod adını kullanan Rus hacker bir şekilde ele geçirdiği bu hesaplardaki bilgileri internet kanalıyla satışa çıkardı. Her internet kullanıcısının erişemeyeceği ve fazlasıyla suç unsurlarının bulunduğu Deep web üzerinden satış ilanı veren hacker tam olarak 32 milyon 888 bin 300 kullanıcının hesap bilgileri karşılığında 5 bin 810 dolar talep ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ve ünlü şarkıcı Katy Perry'nin hesapları da çalınmıştı. Twitter hesapları çalınan kullanıcıların çok büyük çoğunluğunu Mozilla ve Chrome gibi uygulamalarda şifresini kaydeden kullanıcıların oluşturduğu iddia edildi. Twitter'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.