Facebook'ta yalan haberlere karşı flaş karar

Facebook'ta yalan haberlere karşı flaş karar
Facebook'ta dolaşıma sokulan yalan haberler yüzünden dünya siyasetçilerinin hedefinde olan Zuckerberg, sorunu bitirmek için nihai çözümünü açıkladı.
Facebook, profesyonel gazetecilerle çalışmaya karar verdi.
Shiftdelete.net sitesinin haberine göre, Donald Trump hiç beklenmedik şekilde başkan seçilince günah keçisi ilan edilen Zuckerberg hedef alındı.
Obama üst kapalı, Hillary Clinton ise açık açık, Facebook'u sahte haberler konusundaki "basiretsizliği" nedeniyle ağır şekilde eleştirirken, diğer dünya liderleri de boş durmadılar.
Avrupa'da seçime hazırlanan her ülkenin liderleri ve siyasetçileri, Facebook'taki sahte haber probleminin altını çizip seçim döneminde Facebook'un ülkede yasaklanmasına dair gidebilecek önlemleri tartışmaya almışken, Zuckerberg de şirkette en öncelikli mesele olarak bu sorunu gündeminde tutuyor.


ZUCKERBERG'ÜN PROFESYONEL GAZETECİLİ ÇÖZÜMÜ

Son bir ayda, sahte haberler problemini çözmek için çok sayıda çözüm önerisini gündeme getiren hatta kullanıcıların haberlerin doğruluğunu oylamasına dair özellikleri yayına alan Zuckerberg, tüm bunları yeterli görmediği için daha kesin bir çözümle ortaya çıkıyor.
Zuckerberg'in son çözümü, haberlerin sahte olup olmadığını kullanıcıya bildirecek olan bir uyarı sistemi.
Böylece bir kullanıcı, bir haberi okuduğunda, üzerinde o haberin sahte veya doğru olduğuna dair bir uyarı görecek.
Facebook bu işlem için de Poynter Network'ü ile çalışacak.

GAZETECİLER DEVREYE GİRDİ

Bu network, uzman gazetecilerin katılımıyla işleyen ve internetteki haberlerin doğruluğu konusunda sağlama yapmaya çalışan bir servis.
Zuckberg Facebook'un sahte haber probleminden kurtulmak için sonunda uzman gazetecilerin yardımına başvurmak zorunda kaldı, ki sorun dile getirilmeye başlandığından beri herkes bu problemin ancak deneyimli, uzman gazeteciler yardımıyla çözülebileceğinin altını çiziyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.