Facebook'tan 360 derecelik kamera!

Facebook'tan 360 derecelik kamera!
Facebook kendi markası altında satmayı planladığı 360 derecelik çekim yapabilen video ve fotoğraf kamerasını duyurmaya hazırlanıyor.
Facebook'un düzenlediği F8 konferansının ikinci gününde Mike Schroepfer tarafından tanıtılan iki yeni 360 derecelik kamera ile şirketin 360 derecelik kamera sektörünü kızıştırma ve daha iyiye gitmeye zorlama isteğinde olduğu anlaşılmış oldu.

x24 ve x6'ya hazır olun!

x24 ve x6 adı verilen bu iki yeni kameranın daha başarılı 360 derecelik görüntü kaydı için sırasıyla 24 ve 6 farklı kameradan oluşan bir kamera topluluğu olduğunu söylememiz gerekiyor.

Facebook bu iki kameranın tasarımlarının lisansını alarak, üretmek isteyen şirketlerle görüşecek ve bu yılın sonuna dek iki kamerayı da piyasaya sürmüş olacak.
İki cihazın da tasarımlarının gerçekten harika göründüğünü ve Surround 360 adlı kameraya oranla çok daha küçük boyutlarda, yuvarlak hatlı tasarımlarıyla geleceğe yönelik bir tasarımla üretilecekleri görülebiliyor.

Facebook'un mühendislik bölümünün başındaki isim Brian Cabral da kamera ile ilgili olarak, "Bu ekosistem için yapmaya çalıştığımız şey, içerik üreticilerine rahatlıkla kullanabilecekleri aygıtlar sunmak ve bu yeni sanatsal dilin yaygınlaşmasına yardımcı olmak." sözlerini sarfetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.