Facebook’taki yeni güvenlik açığına dikkat!

Facebook’taki yeni güvenlik açığına dikkat!
Facebook'ta yeni bir güvenlik açığı keşfedildi. Bir geliştirici, Facebook Messenger'ı kullanarak kişilerin özel yaşamana dair bir veriye ulaşmayı başardı.
İnternet ortamında kişisel güvenlik her zaman tartışma konusu olmaya devam ediyor. Özellikle sosyal ağlar konusunda birçok tartışma ve güvenlik açıklarının dile geitirildiği durumda bu defa tartışma konusu olan ise Facebook’un Messenger adlı mesajlaşma servisi oldu.

Webtekno’daki habere göre Søren Louv-Jansen adlı bir geliştirici, Facebook Messenger websitesinin kullanıcıların uyku düzenlerine ve alışkanlıklarına yönelik kapsamlı bir veri sağlamak için oldukça uygun olduğunu ortaya çıkardı.

Aslında herkesin bilinçli ve bilerek kullandığı bir Facebook özelliğini kullanan Jansen, “En son …. saat önce görüldü” şeklindeki durum bildirimlerinden yola çıkarak işe başlamış olduğu verileri ile ilginç bir sonuç ortaya çıkarmış.

Facebook Messenger websitesinin bu verileri nereden çektiğini merak eden geliştirici, basit bir işlem ile verilerin kaynağına ulaşabilmiş. Herkesin ulaşabileceği kadar rahat kodlar arasında sıralanan verilerin, kullanıcıların son görüldüğü saatler olduğunu fark ettiğini ve bunları gün gün düzenli olarak listeleyecek bir kod yazdığını belirtiyor.

Sonuç olarak herhangi bir Facebook kullanıcısının uyku ve uyanma saatlerini, günlük uyku sürelerini hesaplayan bir yapı ortaya çıkarmış olan Jansen bunu casusluk amacıyla yapmadığın, insanların başkaları tarafından nasıl gözetlenebilecekleri hakkında farkındalık içinde olmasını istediğini belirtiyor.

Louv-Jansen’in bu denemesi, Facebook üzerinden uyku alışkanlıklarımızın gün gün listelenebileceğini gösteriyor olması Facebook’un güvenilirliği konusunda yeni bir tartışmaya yol açtı. Kaçta yatıp, kaçta kalktığınızın bilinebilmesi kişisel güvenlik açığı doğurması sebebi ile konu ile ilgili Facebook tarafından henüz yapılan bir açıklama yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.