Nobel Aziz Sancar'ın

Nobel Aziz Sancar'ın
Nobel Kimya Ödülü, Türk bilim insanı Aziz Sancar’a gitti.Amerika’nın Kuzey Kalifornia Üniversitesi’nde çalışan Türk bilim insanı Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü’ne layık görüldü.
 Amerika’nın Kuzey Kalifornia Üniversitesi’nde çalışan Türk bilim insanı Aziz Sancar, Nobel Kimya Ödülü’ne layık görüldü. Sancar, ödülü ABD'li meslektaşı Paul Modrich ve İngiliz meslektaşı Thomas Lindahl ile paylaştı.

2015 yılı Nobel Kimya Ödülü sahibini buldu. İsveç’teki Nobel Komitesi tarafından yapılan açıklamada, bu yıl ödülün ABD’de yaşayan Aziz Sancar, İngiliz Thomas Lindahl, Amerikalı Paul Modrich’e verildiği ifade edildi. Komite söz konusu bilim insanlarının DNA ile ilgili çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldüklerini belirtti.Öte yandan, Prof. Dr. Aziz Sancar, kanser tedavisinde 'ritmik saat' buluşunu yaparak dünya çapında üne kavuşmuştu. 
Nobel Ödülleri arasında en çok merak edileni olan edebiyat ödülü ise yarın açıklanacak.

2014 yılı Nobel Kimya Ödülü ‘nano dünyaya kapı aralayan’, ‘süper çözünürlüklü floresan mikroskobu’ geliştiren çalışmaları nedeniyle ABD'li kimyagerler Eric Betzig ve William E Moerner ile Alman kimyager Stefan W. Hell'e verilmişti. 

Dün açıklanan Nobel Fizik Ödülü Japon bilim insanı Takaai Kajita ve Kanadalı fizikçi Arthur B. McDonald’e verilmişti.

Önceki gün açıklanan Nobel Tıp Ödülü ise parazitler ve sıtma konusunda araştırma yapan İrlandalı bilim insanı William Campbell ve Japon bilim insanları Satoshi Omura ve Youyou Tu’ya layık görülmüştü. 

Bu yılın başarılı isimleri Nobel Ödülü'nü Alfred Nobel’in ölüm yıldönümü olan 10 Aralık'ta teslim alacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.