Nobelmi Doktorlukmu

Nobelmi Doktorlukmu
Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar İstanbul Tıp Fakültesi mezuniyet törenine katıldı ve fakülte birincisi Dr. Gülsüm Başak Saygı'ya diplomasını takdim etti. Prof. Dr. Sancar tören sırasında bir de konuşma yaptı ve "Nobel almak gü
Nobel ödüllü bilim adamının konuşması sık sık alkışlarla bölünürken Prof. Dr. Sancar mezunların konuşması sırasında şunları söyledi,

"İSTİKLAL MARŞI'NI DUYDUĞUMDA GÖZLERİM DOLAR"
Çok duygusal ve heyecanlıyım. Nereden başlayacağımı bilmiyorum. Ben hisli bir insanım. Hepimiz memleketimizi severiz tabii. İstiklal Marşı'nı duyduğumda, bayrağımızı gördüğümde gözlerim yaşarır. Bunun ne demek olduğunu geçen hafta GATA'Yı ziyaret sırasında hissettim. Oradaki gazileri ziyaret ettim. Birisi ağır yara almıştı. Onları görünce İstiklal Marşı ayrı bir hissiyat. Her İstiklal Marşı dinlediğimde bunu düşünüyorum.

Onların yaptıkları fedakarlıklar. Onlara her zaman şükranlarımızı sunuyorum.

"BU TÖREN BENİ DUYGULANDIRIYOR"
Ben 1969 yılında mezun olduğumuzda son sınavı verdim 4 arkadaşımla. Notlarımızı aldık birbirimize baktık. Yani doktor olduk dedik. Evimize gittik. Bu yüzden bu tören beni duygulandırıyor.

Ben her zaman söylerim başkasından saygı istiyorsanız kendinize saygınız olacak, kendinize güveniniz olacak. Kibirli olmak iyi değil ama kendinize güveniniz ve saygınız olacak. Ben ABD'deyken arkadaşlarım 'Ben Harvard'danım', 'Ben Yale mezunuyum', 'Ben Cambridge mezunuyum' diyordu ben de 'Ben İstanbul Tıp Fakültesi Mezunu'yum' diyordum ve hiç çekinmeden söylerim bunu hep." Buraya gelmek çok duygusal bir şey ama buraya gelmek konusunda tereddüt ettim çünkü bugün yeni doktorlarımızın günüdür bugün Aziz Sancar ile dikkatin dağılmasını istemedim.

ALLAH RAZI OLSUN BENİ TIP OKUMAYA ZORLAYANLARDAN
Ama birinci olan öğrencimiz ben diplomamı sizin elinizden almak istiyorum dedi. Ben aslında başka bir şey okumak istiyordum ama arkadaşlarım 'Gel tıp okuyalım' dedi. Ben tıp mezunu olmakla iftihar ediyorum. Tıbbın verdiği eğitim ötekilerine benzemez. Kimyayı da kapsar, sağlık bilimlerini de kapsar o bakımdan Allah razı olsun beni tıp okumaya zorlayan arkadaşlarımdan.

"NOBEL ALMAK GÜZEL AMA MARDİN'DE DOKTORLUK YAPMAK DA ÇOK GÜZEL"
Son olarak Nobel aldığım yıldan bahsettiniz. Mezun olmamdan sonra 45 yıl olmuş. İnşallah aranızda 10-15 yıl içerisinde Nobel alan insanlar olacaktır. Nobel almak güzel bir şey ama Mardin'in Savur ilçesinde doktorluk yapmak da çok güzel bir şey.

"DOKTORLUKTAKİ TATMİNİ HİÇBİR YERDE BULAMADIM"
Şunu itiraf edeyim hayatımda en mutlu olduğum 2 yıl doktorluk yaptığım 2 yıl olmuştur. Onun verdiği tatmini, ruh sükunetini ben başka bir yerde bulmadım. O bakımdan doktor olduğunuzda insanlara hizmet edeceğiniz için sizi tebrik ediyorum. Hepinize sevgilerimi iletiyorum, hepinizin gözlerinden öperim.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.