WhatsApp'ta tehlikeli açık

WhatsApp'ta tehlikeli açık
WhatsApp gruplarını yakından ilgilendiren çok önemli bir güvenlik açığı keşfedildi.
Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta güvenlik açığı tespit edildi.Ruhr Üniversitesi'nden güvenlik araştırmacılarının bulduğu açığa göre WhatsApp grup sohbetlerine başkası girebilir.Webtekno'da yer alan habere göre,  bir kişi, uygulamadaki hatayı kullanarak güvenliği aşabilir ve bir grup sohbetine sessizce dahil olabilir. Bildiğiniz gibi normal şartlarda üye olduğunuz WhatsApp grubuna bir kişi eklendiğinde bildirim alırsınız.


Fakat araştırmacılara göre sunucunun mesaj işleme biçimini karıştırarak gruba sessizce dahil olunabiliyor. WhatsApp'ın iddiasına göre uçtan uca şifreleme bir siber casusun bireysel ya da grup sohbetine dahil olmasını imkansız kılıyor. Fakat Almanya'daki araştırmacıların bulguları kullanıcıların kafasında soru işaretleri oluşmasına neden oldu.


WhatsApp sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, WhatsApp grup sohbetlerini gizli misafirlerin dahil olamayacağı şekilde kurduklarını, kullanıcı güvenliği ve gizliliğinin kendileri için çok önemli olduğunu, bu nedenle kullanıcılardan çok az veri topladıklarını ve maksimum güvenlik için gönderilen tüm mesajların uçtan uca şifrelendiğini söyledi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.