Bilim-Teknoloji:
WhatsApp'ta çevrimiçi görünüm nasıl gizlenir?
WhatsApp uygulamasının dünyada neredeyse rakipsiz durumda. Tabi şirket sık sık kullanıcılarını ele vermekle de suçlanıyor. Getirdiği çevrimiçi, mavi tik özellikleri bazı kullanıcılar tarafından çok yararlı ve faydalı bulunsa da bazıları da bu bilgilerini korumak istiyor. Peki WhatsApp’tan kopamıyor ama çevrimiçi olduğunuzu gizlemek istiyorsanız ne yapmalısınız? İşte WhatsApp çevrimiçi özelliğini kapatmanın yolu:

WhatsApp’ta mesajlaşırken çevrimiçi olmadan yazmak istiyorsanız hesap ayarlarınızdan durumunuzu değiştirebilirsiniz. WhatsApp’ta her zaman çevrimdışı görünme özelliği sayesinde ister herkese isterseniz de seçtiğiniz kişilere karşı hep çevrimdışı gözükürsünüz. Eğer çevrimiçi görünümü kapatmazsanız WhatsApp kullanan ve numaranızı bilen herkes hangi saatte çevrimiçi olduğunuz bilgisine ulaşır. Kısaca anlatalım; işte WhatsApp’ta çevrimiçi özelliği kapatma ve çevrimiçi olmadan mesaj okuma tüyosu…

ÇEVRİMİÇİ GÖRÜNMEDEN MESAJ OKUMA HİLESİ


Hesabınızı çevrimdışı olarak yürümek istemiyor sadece o an bir mesajı okuduğunuz anlaşılmasın istiyorsanız. Mesaj geldikten sonra telefonunuzu uçak moduna alıp WhatsApp’’’a girin ve mesajı okuyun. Bu sayede karşı taraf ne çevrimiçi olduğunuzu ne de mesajını okuduğunuzu anlamaz. Taki siz yeniden internetiniz açık bir şekilde WhatsApp’’a giriş yapana kadar çevrimiçi olduğunuz zamanı anlayamaz.

WHATSAPP’TA NASIL ÇEVRİMDIŞI GÖRÜNÜLÜR?

Birkaç adımda WhatsApp’ta istediğiniz kişilere çevrim dışı görünebileceksiniz. Tabi kimse görmesin istiyorsanız bunun da yolu var. Adım adım anlatmak gerekirse;

- WhatsApp’ınızdan Ayarlar > Gizlilik > Durum seçeneklerini peş peşe takip edin
- Ardından 3 farklı seçeceğin bulunduğu bir sayfa açılacak. Bu seçenekler;

Kişilerim: Bu seçenek aktif edildiğinde çevrimiçi durumunuz listenizdeki tüm kişilerle paylaşılıyor.

Şunlar hariç kişilerimle paylaş: Bu seçenek aktif edildiğinde listeye dahil ettiğiniz kişiler haricindeki kişilerle çevrimiçi durumu paylaşılıyor.

Sadece şu kişilerle paylaş: İşte bu seçenek aktif edildiğinde ise sadece belirli kişiler çevrimiçi durumunuzu görüntüleyebiliyor. Kilit nokta da tam olarak bu seçenekte. Eğer "Sadece Şu Kişilerle Paylaş” Bu 3 seçenek dışında herkese çevrimdışı görünmek istiyorsanız 3. seçeneği işaretler ve daha sonrasında herhangi bir kişiyi seçmezseniz…
Anahtar Kelimeler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Yap Yeni Üyelik

Facebook'a yeni soruşturma!
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun, veri sızıntısı skandalı kapsamında Facebook'a soruşturma...

Haberi Oku