Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Bir sordum bin ahh işittim

Bir sordum bin ahh işittim

Bu hafta Pazar günümü Celaliye- Kamiloba halkıyla geçirdim. Şöyle bir kamuoyu yoklaması yapayım dedim.  Daha önce  Silivri’nin Belde Belediyesi olan Celaliye - Kamiloba’da  neler oluyor, ne hizmetler yapılıyor, vatandaş Büyükçekmece’ye bağlanmaktan memnun mu diye bir sorayım istedim.  Sormaz olsaydım…Bir sordum bin ahh işittim. Bir kişide biz memnunuz demez mi kardeşim. Ya biz memnuniyetsiz bir milletiz ya da Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün gerçekten vatandaşın söylediği gibi hizmet fukarası bir Başkan mı acaba diye düşünmeye başladım.

Ben buranın yabancısıyım…
Celaliye – Kamiloba mahallesinde halkla söyleşi yaparken bazı vatandaşlar; “ ben buranın yabancısıyım, buranın yerlisi Mustafa amcaya sorun o daha iyi biliyor” şeklinde konuşması beni hayrete düşürdü. 20 -30 yıldır o köyde oturan bir insanın ben buranın yabancısıyım lafının arkasına sığınıp konuşmaktan çekinmesi, insanların üzerinde nasıl bir baskı oluşturulduğunun en güzel göstergesi aslında. Kimisi ben buranın yabancısıyım ben bilmem yerlisine sor der, kimisi de ben Hasan Akgün’e oy verdim. Nasıl konuşayım şimdi der. Neyse ki bu ülkede konuşmaktan korkmayan cesur insanlar da var. Bazı vatandaşlar CHP 2014’de Hasan Akgün’ü aday gösterirse asla oy vermeyiz diyor.  Bir CHP’li olarak Hasan Akgün’e oy verirsem ellerim kırılsın diyenlerde çıktı.  Kısacası, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Celaliye- Kamiloba halkını küstürmüş. Eee ne demiş atalarımız:  “gözden ırak olan, gönülden de ırak olurmuş”. İki dere arasında unutulan ve hizmet bekleyen eski beldelerimizde maalesef durum böyle. Yani kimi vatandaşlar yıllardır yaşadıkları mahalleyi hala kabullenmeyip kendisini yabancı olarak  nitelendiriyor, kimileri esnaf olduğu için kendisine sunulması gereken hizmetleri talep etmeye bile korkuyor, kimileri ise böyle gelmiş böyle gider, bazıları ise şunun şurasında seçimlere ne kaldı, herkes hak ettiğini alır diyor. Neyse ben her şeye rağmen fikirlerini ve düşüncelerini yaptığım röportajda benden esirgemeyen
Celaliye ve Kamiloba’lı hemşerilerime teşekkür ediyor, İnşaalah hak ettikleri ilgi alaka ve hizmeti biran önce alırlar diyorum.

Muhtarlara nazar mı değdi?
Sizlerin de bildiği ve hatırlayacağı üzere geçtiğimiz aylarda Silivri Mimarsinan Mahalle Muhtarımız uğradığı silahlı saldırı sonucu verdiği yaşam mücadelesini kaybederek hakkın rahmetine kavuştu. Allah’dan rahmet, yakınları da tekrar başsağlığı diliyorum. Geçtiğimiz hafta içerisinde ise Bekirli muhtarımız öğrendiğim kadarı ile trafik kazası geçirerek yaralandı, İlçemizin fenomen Muhtarlarından ve benim de zaman zaman kızmama ve kızdırmama rağmen çok sevdiğim, değerli büyüğüm Fenerköy Muhtarı ve Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ağabeyimin de önceki gün rahatsızlanarak hastaneye yattığını öğrendim. Hem Bekirli Muhtarımıza hem de Muharrem ağabeyime acil şifalar diliyor bir an önce sağlıklı bir şekilde görevlerinin başına dönmelerini diliyorum. Aman sevgili muhtarlarım kendinize mukayyet olun. Siz devlete lazım değil gibi görünseniz de bizlere lazımsınız. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Köylü milletin efendisidir.” Sizde o efendilerin efendisisiniz. Kalın sağlıcakla….

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi