Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Birinin dilinde, diğerinin içinde!

Birinin dilinde, diğerinin içinde!

En güçlü iki partinin Silivri Belediye Başkan Adayı nihayet belli oldu. AK Parti’nin adayı 20 gün önce, CHP’nin adayı ise 2 gün önce açıklandı. Her iki adayın da partilileriyle ilk buluşması arasında ki farka değinmek istiyorum bu yazımda.  AK Parti’nin adayı Tahir Sert, adaylığının resmen açıklanmasının ardından partilileriyle buluşmak için yanında kurbanlık koçla gelirken, CHP’nin adayı Özcan Işıklar ise eşi ve çocuklarıyla birlikte partilileriyle kucaklaştı. Yani bu tabloya baktığımızda aile kavramının birinin dilinde, diğerinin ise yanında ve içinde olduğunu çok net görebilirsiniz.

Tamam, AK Aday Tahir Sert muhafazakâr bir partinin mensubu olduğu için kurban keserek yeni görevine bismillah demek istemiş olabilir, ama her seferinde ağzından düşürmediği kalp doktoru kızı ile iç mimar oğlunu ve eşi de yanında olsaydı hiç fena olmazdı. Tahir Sert’in ailesini siyasette hep geri planda tuttuğunu biliyoruz. Ama mademki oğlundan ve kızından bahsediyor Ak aday, o zaman ailesiyle birlikte fotoğraf karesi vermesinde de bir sakınca olmamalı. 


Birinde cenaze marşı, diğerinde zafer çığlıkları

Gelelim her iki adayında partilileri tarafından karşılanması mevzusuna. Özcan Işıklar partilileri tarafından davul zurna eşliğinde coşkulu bir şekilde karşılanırken, Tahir Sert ise AK nokta aracının çaldığı parti müzikleri eşliğinde karşılandı. Bir tarafta davullu zurnalı coşkulu karşılama, diğer tarafta ise bundan eser yoktu. Kısacası; Işıklar’ın adaylığı İzmir Marşıyla, Sert adaylığı ise cenaze marşıyla karşılandı partililer tarafından. 
Sebebi biliyoruz, sonucu bekleyelim! 


CHP Belediyesi onlarda olan ilçelerde meclis üyesi aday adayları için bir eğilim yoklaması gerçekleştirdi. Silivri CHP’nin yaptığı eğilim yoklamasında Selami Değirmenci’nin listesinde bulunan 9 meclis üyesi aday adayı örgüt tarafından seçildi. Seçildi seçilmesine de, Belediye Başkan adayı onların istediği kişi olmadı.



Hal böyle olunca da eğilim yoklaması mevzusu şimdiden yalan oldu. İşler daha da sarpa sardı. Şimdi Değirmenci ve ekibi 9 kişilik listelerinin meclise alınmayacağı duyumları üzerine Ankara yollarında. 9 kişi gittiklerine bakmayın. Aslında bu 9 kişiyi seçen örgüt üyelerinin sesi olarak Ankara’dalar.

Işıklar’ın eğilim yoklamasından çıkacak bu kişileri listeyi almaması demek örgüt iradesine saygısızlık demek. En başında, daha eğilim yoklaması yapılacağı yeni yeni duyulurken bunun yanlış olacağını ifade etmiştim. Hala aynı düşüncedeyim. Bir belediye başkanı kendi ekibiyle, kendi istediği meclis üyeleri ile daha rahat çalışır. Madem genel merkez böyle uygun gördü o vakit herkes üzerine düşeni yapacak. Yapmayan parti suçu işlemiş sayılmıyor elbette. Ama büyük de olsa küçük de olsa bir bedel ödeyeceği kesin. Işıklar’ın yapacağı listeyi önce bir görelim. Ondan sonra seçim sonucuna bakalım. Ödenecek bedelin miktarını o vakit daha net konuşacağız nasılsa. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi