Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Boğluca serüveni ve Topbaş

Boğluca serüveni ve Topbaş


Boğluca Deresiyle ilgili bu kaçıncı yazım sayısını unuttum artık. İnşallah bu son olur ve Felaket deresi diye adlandırılan Boğluca deresi umarım vaat edildiği gibi yaşam alanına dönüştürülür. Daha dün gibi hatırlıyorum 2006 yılında başlayan Boğluca Dersi serüvenini. O tarihte gecenin bir vakti İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Silivri’yi ziyaret etti. Gecenin bir vakti alınan kararla Boğluca deresi serüveni başlamış oldu. proje çizildi, kamulaştırmaya gidildi. Ancak mülk sahipleri muhalefetin ve bizim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’nun gazına gelip konuyu mahkemeye taşıdı. O dönemde İBB’nin kamulaştırma bedeli olarak verdiği parayı beğenmeyen mülk sahipleri davayı kaybedince İBB’nin biçtiği bedele razı olmaktan başka çareleri kalmadı. Derenin etrafında ki binaların kamulaştırma işlemi 6 yıl sürdü. Yaklaşık bir yıldır da yıkım işlemi devam ediyor ve hala tamamlanamadı. 2006 yılda başlayan Boğluca Deresi Islah Çalışması serüveni 7 yılda ancak bu sürece gelebildi. Hala yıkımlar tamamlanabilmiş değil. Önceki gün İBB Başkanı Kadir Topbaş arkasında basın ordusuyla yine Boğluca deresine geldi ve incelemelerde bulundu. Bu dereyle ilgili Topbaş’ın Silivri’ye kaçıncı gelişi inanın hatırlamıyorum. Topbaş kararlı dereyi ıslah etmekte. 7 yıl değil 17 yılda geçse bu dereyi Islah edecek anlaşılan. Ama benim ömrüm bu derenin Islah olduğunu görmeye yetecek mi bilmiyorum. Umarım esnafımızın ve vatandaşlarımızın mal ve can kaybına yol açan bu felaket deresi yaşam alanına en kısa zamanda dönüştürülebilir. 
                            ***
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bu kez kendine yakışır Silivri halkına yakışır bir şekilde İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı karşıladı. Belki de daha ilk başlarda yapması gereken de buydu.Başkan Işıklar’ın Topbaş ile ilgili ağzından dökülen övgü dolu sözleri hepimizi bir an şaşırtmış olsa da, birileri Işıklar’ın Topbaş’ın yanında olmasından rahatsızlık duysa da Silivri adına güzel bir tabloydu diyebilirim. Ve CHP’li Başkan ile AK Partili Başkanı Silivri’nin geleceği için bir arada görmek vatandaşları da mutlu etmeyi başardı. Tabii bazı yalakalar hariç. 
                            ***
Bu arada başkan Işıklar Silivri’ye yapmayı düşündüğü 400 araçlık otopark için  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan destek istemeyi de ihmal etmedi. Silivri’nin otopark sorununun tamamını olmasa da  bir nebze rahatlatacağını düşündüğümüz bu proje için İspark genel müdürlüğüne talimat vererek Başkan Işıklar’a destek sözü veren Topbaş’ın umarım birileri siyasi çıkarları uğruna kafasını bulandırmaz. Ve Silivri İBB’den alması gereken desteği görür. 
  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi