Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Boğluca yıkım bekliyor

Boğluca yıkım bekliyor

İBB biliyorsunuz Silivri'de Boğluca deresinin ıslah çalışmaları için Esnaf Sanatkarlar Caddesi üzerinde bir çok binayı istimlak edip kamulaştırdı ve binalar tahliye edildi. Ancak boşaltılan binaların bir kısmı yıkılırken bir kısmı öylece kaderine terk edildi. E boş kalan binalarında misafirleri hemen kendini gösterdi. Çevre halkı şu sıralar son derece huzursuz. Boş binaları mesken tutan tinercilerden dolayı vatandaşlar tedirgin. Zaten suç oranı git gide yükselen Silivri'de, bugünlerde sayıları hızla artan beklenmedik misafirlere karşı vatandaşlar tedbir istiyor. Daha doğrusu vatandaşlar bir an önce boşaltılan binaların yıkılmasını bekliyor.

Yakın gelecekte hoş olmayan güvenlik zaafiyetleri ve görüntülere tanık olmamak adına en azından İBB ekipleri veya Emniyet birimleri bu bölgede acilen tedbir almalı.

 

Kafelerin akıbeti ne olacak

Öte yandan Silivri sahilinde Kazım Koyuncu yürüyüş yolu üzerinde bulunan kafeler ve eğlence tesislerinin de akıbeti yine belirsizliğini koruyor. İBB tarafından her yıl "bu sefer yıkacağız" diyerek heyecan yaratılan atmosfer bu yılda yine yıkım yapılmadan raflara kaldırıldı. Muhtemelen önümüzdeki günlerde İBB işletmelere "yine yıkacağız" diye yazı gönderecek. Her yıl yıkılma tehlikesi geçiren kafelerin işletmecileri ise bu belirsizlikten oldukça rahatsız. İşin siyasi bir kısmı var mı yok mu bilinmez ama kafelerin akıbeti de bir an önce belli olsa iyi olur. Yıkılmayacaksa yıkılmayacak densin en azından. İşletmelerde rahat bir nefes alsın. Böyle diken üstü bekleyişler herkesi rahatsız ediyor.

Boğluca deresi için yıkımı yapılan binalar da, yıkılacak olan binalar da, mendirek üzeri kafelerde yıkılırsa geniş bir bant oluşacak. Umarım bir dizi kafe doldurmak için yıkılmıyordur buralar. Daha yaratıcı projelerle gelmesini bekliyorum İBB'nin...

Tabii o günleri de görebileceksek, ömrümüz o kadarına vefa edecekse...

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi