Muzaffer Muyan

Muzaffer Muyan

BOYACI SELAHATTİN

BOYACI SELAHATTİN

  Hepimiz hep yaşam hırsı kazanma hırsı kayıp etme korkusuyla hayata öyle bir sarılmışız ki, insan bazen oturduğu semtin mahallenin caddesindeki koca çınarların farkına varamıyor ne yazık ki… İnsan neden oturduğu semti mahalleyi kasabasını özler bilir misiniz? o semtlerde değer verdiği  alışkanlık yaptığı bakkal amcası, manav dayısı, çeyizci teyzesi bu değerlerimizin ne yazık ki kıymetini bazen bilmiyoruz.

Bazen de farkına varamıyoruz vardığımız zamanda iş işten geçmiş oluyor. Gelin bugün Çatalca’nın değerlerinden olan dile kolay 53 yıldır Çatalca’da  otobüs durağında ayakkabı boyacılığı yapan, namı değer dilsiz Selahattin Doğanı tanıyalım.
 
Geçen gün selam verdim tam geçerken, hani dilsiz diyoruz ya o kadarda değil biraz konuşuyor.  Son 25 yıldır biraz biraz konuştuğuna ben şahit oldum, çünkü kırk yıldır tanırım o kadar titiz ki her tarafı tertemiz. Otobüs durağında olduğu için İstanbul yolcuları tanır zaten, Çatalca ahalisi bay bayanı  ayakkabısını poşete koyup doğru boyacı Selahattin’e götürüp cillop gibi ayakkabısı olu verir.

Nice belediye başkanlarının ayakkabısını boyadı anlatsın bir tarih dersiniz. Çağlayan Ege’mi desem gelmiş geçmiş bütün belediye başkanlarının, bürokratların halkın ayakkabısını boyayan Selahattin…
 
Geçen gün bana dedi hani be ya gazete? anlamadım dedim gazete be ya hangi senin neden benim  söyle hangisi benim ey gazete yok, tarif ediyor konuşması çok az baktım bir adam tarif ediyor  saçları jöleli yakışıklı güzel giyiniyor, o senin patron be ya onun gazete acaba kim dedim? vallahi aklıma Ali Tarakçı geldi olmuyor tarif, uzun boylu dayanamadım birde Haberdar sitesinden yazarları gösterdim oda ne Mehmet Mert’in resminde dur bu bu nerden tanıyorsun? dediğimde ben bilirim be ya Çatalca’da 53 yıldır bur da ayakkabı boyuyorum ben herkesi tanırım. Senin patron bu pastaneye gelmişti o zaman gördüm. Ne hafıza be  63 yaşında olan Selahattin Çatalca’nın sevgilisi .

Sitem etti hep zenginleri başkanları foto çekersin  bak ben 53 yıldır buradayım,  bence haklı bende Haberdar ailesi adına Selahattin’e teşekkürlerimi iletim. 
 
Cem Kara bize sahip çıktı. Selahattin’in 53 yıllık boyacılık hayatında en mutlu anının Cem başkanın kendilerini insan yerine koyarak, kimsenin yapmadığını yaptı bütün ayakkabı boyacı arkadaşlarıma bende dahil lostra salonu açtı. Bizlere değer verdi 53 üç yıldır kar kışta ayakkabı boyuyorduk ama şimdi  çok mutluyuz. Başkanımız bizlere ait lostra salonu yaptı, şahsım ve boyacı arkadaşlarım adına   Cem başkanımıza teşekkür ederim.


Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Muyan Arşivi