Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Bu başıboşluğa dur deyin!

Bu başıboşluğa dur deyin!


Güzide ilçem Silivri’de bu aralar bir başı boşluk almış başını gidiyor. Birileri inşaat yapacağım diye vatandaşın yolunu kapatıyor.  Birileri mağazasına müşteri çekmek için çalgılı çengili kapmaya yapıp, son ses müzik çalarak gürültü kirliliği yapıyor. Birileri kaldırımları işgal ediyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi benim güzide ilçem birde seyar satıcı cennetine döndü.  Ama ne hikmetse bizim yöneticilerde karşıdan seyrediyor.  Kimden izin aldınız diye sorduğumda ise;  kimisi belediyeden, kimisi  emniyetten, kimisi de kaymakam beyden izin almış.

Şimdi buradan Silivri Kaymamı Salih Keser’e, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a  ve Silivri Emniyet Müdürü Mustafa Güntekin’e çağrıda bulunuyorum. Birileri inşaat yapacak diye, birileri mağazasına müşteri çekecek diye, birileri de üç beş müşteri daha fazla gelsin otursun diye vatandaşlara bu zulmün yapılmasına nasıl izin verdiniz?  Yok biz izin falan vermedik diyorsanız da, bir zahmet gereğini yapmanızı buradan istirham ediyorum. Kusura bakmayın kuzum ama kimsenin vatandaşın huzurunu bozmaya, yolunu kapatmaya, kaldırımını işgal etmeye hakkı yok… O yüzden benim güzel ilçemde son günlerde yaşanan bu başıboşluğa acilen dur denilmeli. Eğer dur denilmese korkarım vatandaşlar dur diyecek. Böyle bir olayın yaşanmaması için, İlçenin asayişinden sorumlu bildiğimiz büyüklerimizi buradan göreve davet ediyorum… 

Bu toplantı şova dönüşmesin… 
Silivri Belediyesi Mayıs ayı meclis Toplantısının 2. Oturumunda 5000’lik planlar yine gündemdeydi. AK Parti Gurubunun birinci oturumda planları mecliste tartışalım önerisi üzerine, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,Atatürk Meydanında tartışmayı önermişti. AK Parti gurubu bu önerisini ikinci oturumda da yineledi. Ve Selimpaşa meydanında toplantının yapılmasına karar verildi. AK Parti böyle bir toplantı yapılsın diye neden  ısrar ediyor ? AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın amacı sadece Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile halkın karşısına geçip planlarla ilgili bilgi vermek mi? İtiraz sürecinin bitmesinin ardından böyle bir toplantının yapılması talebinin altında neler yatıyor? Derdiniz sadece planlarla ilgili bilgi vermekse buna eyvallah. Ama planlarla ilgili toplantıyı şova çevirmek gibi bir amacınız varsa, vazgeçin Selimpaşa meydanında buluşmaktan.

Amacınız üzüm yemekse, 5000’lik planları siyaset üstü tutun ve ona göre çözüm üretin. Yok amacınız bağcıyı dövmekse, hiç bu işlere girişmeyin dövülen siz olursunuz.  Vatandaş planlarla ilgili çözüm istiyor şov değil. Bilmem anlatabildim…  Bu arada bir öneride benden. Madem Selimpaşa Meydanında buluşup halka planlarla ilgili bilgi vereceksiniz, sorunları tartışacaksınız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ı da bu toplantıya davet edin. Nede olsa planları yapan Büyükşehir Belediyesi. İnanın planla ilgili sorunlar o zaman daha hızlı ve çabuk çözüme kavuşacaktır. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi