Muzaffer Muyan

Muzaffer Muyan

Bu İlçede Trafik Polisi Yok mu?

Bu İlçede Trafik Polisi Yok mu?

Ne yazık ki kendi otomobilini yapamayan bir ülkede yaşıyoruz ve ne yazık ki trafik kazalarında dünya şampiyonuyuz.
Öncelikle önümüz bayram yine yollarda trafik terörü esecek sanki savaş çıkmış gibi yüzlerce ölü ve yaralı olacak. Sürücülerimiz hadi eğitimsiz onu anladık ya trafik polisleri…
 
İstanbul’un en güzide ilçesi Çatalca’da ne yazık ki trafik polisi yok! Bu yazım perşembe günü bugün çıktığında okuyun. Çatalca’nın perşembe pazarı var, şöyle bir gidin meydana bırakın arabayla gitmeyi yaya gidin ve bakın ana caddede yol gidiş gelişine, araçlar 3 sıra halinde park edilmiş durumda bu manzarayı gördüğümde tesadüf ya sivil araç korna çalarak yol istiyor. Birde baktım sıcaktan fenalaşmış yakınını hastaneye yetiştirmek isteyen vatandaş öyle öfkeli ki! Vatandaş haklı can gidecek bu ilçede trafik polisi yok mu? Haklı şekilde isyan ederek hastaneye zorda olsa hastasını yetiştirmeye gayret gösterirken, haydi bir maganda sen kime korna çalıyorsun in aşağı tartış neyse ki çevredeki vatandaşlar durumu izah etti de olay çıkmadı.
 
Şimdi sorarım size o hasta kalpten gitseydi bunun vebalını kim ödeyecekti. Vah zavallı diyeceklerdi öğlen namazına müteakiben şu mezarlığa defnedileceği anonsu verilecekti. Vay yakınlarının haline, ateş düştüğü yeri  yakar misali buda unutulacak ve tekrarı gelecektir. Bunlar neden oluyor biliyor musunuz? Huzur ilçesi çatalcamıza 1 yılda belki 4 tane emniyet müdürü geldi. Adamcağız tam göreve başlıyor bir şeyler yapacak haydi bakalım
sen başka yere, neden olduğu belli sürgün yeri olan çatalcamızın kaderi en iyi tecrübeli emniyet müdürleri gelir, ama 1 ay sonra başka yere sürgün edilir. Bu durumda mevcut bazı trafik polisleri esnafla fazla yüz yüze gelmemek için caddeden bile geçmiyorlar, ne yapsın herkesin bir dayısı var malumunuz polis sürgün ayları yaşıyor.

Buda Çatalcalılara büyük sıkıntı yaratıyor şimdi duydum ilçe emniyet müdürü yine değişmiş alıştık artık. Bari müdürümüz son günlerini yaşamadan bir ricada bulunalım. Çatalcamıza hoş geldiniz inanın ki tam huzur ilçesi, tabi ki sizi huzurlu bırakırlarsa asayiş berkemal bu bir gerçek. Sayın okuyucularım gerçekten sorun yok bu trafik belasını hallederse sayın müdürümüz on numara olur.

Vatandaşlarımızın sayın müdürümüzden ricası nasıl olsa fazla tutmazlar sizi bari bu trafik sorununu çöz tarihe geç esnaf diyor ki usulsüz park edene trafik polisleri ceza yazmalı kapımızı önü araç dolu emniyeti arıyoruz ama gelen yok biz çatalca esnafı olarak mağdur durumdayız sayın yetkililer bu trafik sorununu çözsün. Sayın müdürümüz birde çatalca halkının ve esnafının şikayeti trafik polisleri olmayan tenha yerlerde trafik kontrolleri yapıyorlar buna da sözümüz yok olacak olmalı da ama şehir içi trafiği neden düzene sokmuyorlar anlamış değiliz.
 
Buda benim önerim çatalca ilçemizde trafik sorunu var bakın yaz tatili okullar kapalı merkezi yerde olan okullarımızın bahçesi bom boş, okul aile birliği başkanları kafanızı çalıştırın okul bahçelerini yaz döneminde otoparka çevirseniz okullar açıldığında maddi sorununuz çözülmüş olur. Geç kalmış sayılmazsınız bence  başlayın okul açıldığında gariban çocuklardan aidat almazsınız aidat vermeyenleri de rencide etmezsiniz bence kafanızı çalıştırın başlayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muzaffer Muyan Arşivi