Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Bu ne sevgi Ahh!

Bu ne sevgi Ahh!

Silivri Belediyesinin son meclis toplantısında AK Parti Eski İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyesi  Metin Karakaş ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın birbirlerine söylediklerini duyunca, “Bu ne  sevgi ahh, bu ne ızdırap” şarkısı dolandı dilime.

Karakaş ve Işıklar meclis kürsüsünde öyle duygusal konuşma yaptılar ki, “ eyvah şimdi birbirlerine sarılıp ağalayacaklar” dedim.

Işıklar’ın, “Bende 2004 yılında siyaseti bırakacağım demiştim ama bak şimdi buradayım” sözleriyle Karakaş’ı teselli etmesini de oldukça samimi buldum.

Hayat insanın karşısına ne çıkaracağı belli değil.

Bir bakmışsınız her şey bitti dediğiniz anda bütün kapılar yeniden açılmış.

O yüzden ne oldum demeden önce ne olacağım demekte fayda var.

En azından çok fazla hayal kırıklığına uğramamış olursunuz.



Gelelim Silivri Belediyesinin son meclis toplantısına.

Veda konuşmalarının yapıldığı toplantıda 5 yıl Silivri’ye en iyi hizmetlerin yapılması, ve kararların alınması noktasında görev yapan herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.

Metin Karakaş ve Gurubu, nasıl muhalefet yapıldığını ve muhalefette iken de nasıl hizmet edildiğini gösterirken ilçe halkına, Özcan Işıklar ve Grubu ise, İktidarda olmanın avantajları ile nasıl sosyal belediyecilik yapıldığını sergiledi bu 5 yılda.

Meclis toplantıları zaman zaman sakin geçerken, zaman zamanda gerginliğin dozu arttı. Ama tüm bu kavgaların ve tartışmaların tek ortak amacı Silivri’ye hizmetti.

Ve imkânlar doğrultusunda iktidar da muhalefette üzerine düşenin en iyisini yapmaya çalıştı.

Her şey den önemlisi de, siyasetle dostluğu birbirinden ayırt etmeyi başarabildiler. Mecliste Silivri için kavga ettiler ama meclis kapısından adımını dışarı attıklarında yaşanan tartışmayı orada bırakmayı da bildiler.

2009-20014 dönemini acısıyla tatlısıyla kapattığımız şu günlerde yeni seçilecek arkadaşlarında siyaset ve dostluğu ayrı tutmayı başarabilmelerini umut ediyorum. Hem AK Parti hem CHP gurubundan bazı meclis üyeleri önümüzdeki dönem olmayacak.

İllaki yoklukları hissedilecek. Umarım gelen meclis üyelerimiz gidenleri aratmaz.  
  
Amaç Silivri’ye hizmetse gerçekten; bizlerde elimizden geldiğince yanlarındayız.

Şimdiden söylemiş olalım.


Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi