Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Bu öpücük fazla kaçtı

Bu öpücük fazla kaçtı


Gecikmiş bir yazı belki ama bazılarının bu gibi durumlarda daha dikkatli olması için yazmak farz oldu. Malum önümüzde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı var. 
Efendim Bayram değil seyran değil niye öptün enişte beni diye bir söz vardı ya. Tamda o söze yakışan bir olay gerçekleşti güzel ilçemde. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çelen sunma töreninde bütün çelenkler Atatürk Anıtına konulurken, Özel Silivri Ağız ve Diş Sağlık Polikliniğine ait çelenk bırakıldığı yerde öylece kala kaldı. Tören alanında çelenk var ama çelek’i anıta koyacak adam yok.

Hemen aklımdan bayram değil seyran değil niye öptün enişte beni sözü geçiverdi. Ama bu kez bayramdı ve bu öpücük sanırım biraz fazla kaçtı. Bu işin latifesi tabii. Ancak merak ediyorum bu polikliniğin yetkilileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramının anlamını mı bilmiyor, yoksa yeni düzenlenen Atatürk Meydanının açılış töreni var zannedip de çelenk gönderme nezaketinde bulundular? Silivri Belediyesi Atatürk Meydanında yeni bir düzenleme yaptı ve güzel bir çalışma oldu. Bu arkadaşlarda bayramı unutup meydan açılışı var zannetmiş olabilirler. Bir ihtimal daha var tabii. Çiçekçi ile bu arkadaşların arasında iletişim kopukluğu da olma ihtimali çok yüksek. Ama her ne olursa olsun bu gibi durumlarda lütfen biraz daha dikkatli olun beyler. Malum sonra ortaya komik manzaralar çıkıyor.  
Silivri Sahili bok kokuyor 

1 mayıs işçi bayramında Silivri sahilindeki kefelerden birinde bir kahve molası vereyim dedim. Aman Allah’ım kokudan içtiğim kahve nereme gitti bilmiyorum. Sahilde dolaşan insanlar pis kokudan burnunu tutarak geziyor. Bizim İSKİ Yetkilileri sorunu biliyor ama her nedense çözüm üretemiyor. Birde işletme sahiplerinin pis koku yüzünden müşterilerine karşı yaşadığı mahcubiyeti düşünün. Mendirek üzerinde bulunan kafelerde neredeyse oksijen maskesiyle oturacak müşteriler. Yani o derece ağır ve pis bir koku var. Boğluca deresinin ıslah çalışması bu yaz bitecek gibi görünmüyor. Ancak kanalizasyonlardan dereye ve direk denize akıtılan lağım pislikleri önlenebilir. Burada da en büyük görev İSKİ’ye düşüyor. Sayın İSKİ Yetkilileri, Sorunu biliyoruz demekle sorun çözülmüyor. Bi zahmet sorunu çözüme kavuşturun. Aksi halde bu yaz Silivri Sahilinde gezmekte, oturmakta bir işkence haline haline gelecek. Benden söylemesi…  


Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi