Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Bul doktoru açayım!

Bul doktoru açayım!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bölgemizde bir dizi ziyarette bulundu. Daha önce İl Başkanı olarak Silivri’yi sık sık ziyaret eden Mehmet Müezzinoğlu’nu bu kez Sağlık Bakanı olarak ilçemizde karşıladık.  Tabi Sağlık Bakanının ilçemize gelmesinde ki en büyük etken AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş diyebilirim. Karakaş, Bakanın Silivri’ye gelmesi için oldukça çaba sarf etti ve sonunda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu Silivri’ye gelmesini sağladı.  Özelikle Silivri Devlet Hastanesi ve Selimpaşa Ek Hizmet binasında bulunan acil servislerinde doktor eksikliği yüzünden yaşanan sorunların, yerinde çözülebilmesi adına Sayın Bakan’ın İlçemizi ziyaret etmesi iyi oldu.

İyi oldu olmasına da sanırım doktor eksikliği konusunda Sağlık Bakanımız bizden daha dertli. Bakanı karşımızda görünce meslektaşım Müge Cesur ile ben hemen sorulara başladık. Cesur, acil serviste yaşanan ‘doktorsuzluk krizi’ne değindi, ben ise‘kalp krizi geçiren hastalar için ilçemizde kardiyoloji bölümü ve kanser hastaları için onkoloji bölümü olmadığını, her ikisine de ihtiyaç olduğunu’ söyledim ve yapılmasını talep ettim. Tabii ilçe halkı adına… 

Acil Doktor bulmam lazım.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sorduk sorularımızı da, aldığımız cevaplar çok ilginçti. Ben diyorum Onkoloji ve Kardiyoloji bölümü lazım, Bakan diyor doktor bul açayım. Meslektaşım Müge Cesur, kalp krizi geçiren hastaya göz doktoru bakıyor, acil servise doktor lazım diyor, Bakan; tır sürücüsü taksi kullanamaz mı diyor. Yani arkadaşlar sizin anlayacağınız ben doktoru bulacağım, Bakan onkoloji ve kardiyoloji bölümlerini Silivri’de açacak. Bu arada Ben doktor bulamam ama bizim mahalle de kırık çıkıkçı Ayşe teyze var. Sayın Bakanım, İsterseniz kırık çıkıkçı gönderebilirim. Doktor bulana kadar kırık çıkıkçı ile idare ederiz artık. 

Konumuz Sağlık, Dersimiz  Tır ve taksi sürücüleri.

 Gelelim Bakan beyin doktorları tır sürücüsü ile mukayese etmesine. Tır sürücüsü taksi kullanamaz mı diyor Sayın Bakanımız. Kullanır tabi ki efendim. Çünkü tır sürücüsü ’nünehliyeti  Dsınıfı. Otobüs Kamyon Sürücüsü’nün ehliyeti E sınıfı. Bunlar taksi de  kullanabilir. Peki taksi sürücüsü tır kullanabilir mi? Yani B sınıfı ehliyeti bir sürücü tır yada kamyon kullanırsa ne olur? Trafikte ceza yer mi yemez mi? Yer tabii ki. Ama sizin bize verdiğiniz cevapları biz yemedik Sayın Bakan. Kabul ediyorum, sağlıkta önemli hizmetler yaptınız. Eskiden Devlet Hastanelerinde beklenen kuyruklardan şimdi eser yok. Ancak kalp krizi geçiren hastaya göz doktoru, yada beyin kanaması geçiren bir hastaya kadın doğum uzmanının bakması biraz komik olmuyor mu? Komik olmaktan da öte hasta için hayati tehlike oluşturmuyor mu? Anladık, ülkemizde doktor krizi var.

İyi de birülkede doktordan çok imam yetişirse sanırım doktor krizi biraz zor çözülür. O yüzden milletten aldığınız güç karşısında milletin sağlığına önem vermenizde fayda var. Öyle ‘bul doktoru açayım’demekle olmuyor bu işler Sayın Bakan. Sizin işin çözüm üretmek, bizim işimiz vatandaşların taleplerini , mağduriyetlerinive isteklerini sizlere iletmek. Bu durumda isteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci. Doktor sorununu da Ulaştırma Bakanına soracak halimiz olmadığı için size ilettik. Affedin hata ettik. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi