2 yılda depreme hazır olacağız!

2 yılda depreme hazır olacağız!
Kentsel dönüşüm kapsamında 2 ayrı binanın yıkım çalışmasını takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "2 sene içerisinde depreme yüzde yüz hazır olacağız. Büyükçekmece’de yaklaşık 15 bin daire yenilendi ve yenilenmeye devam ediyor. Şuanda

Büyükçekmece’de riskli yapıların yıkım ve yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ve vatandaş işbirliğiyle düzenlenen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Atatürk Mahallesi’nde 2 ayrı binada 25 riskli konutun yıkımı gerçekleştirildi. Kentsel dönüşüm kapsamında Büyükçekmece’de yaklaşık 15 bin dairenin yenilendiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "1999 depreminden önce yapılmış bu binalar büyük depremde can ve mal güvenliğini sağlamak bakımından yenilenmesi lazım. 2 sene içerisinde depreme yüzde yüz hazır bir şekilde gireceğiz. Büyükçekmece’de vuku bulacak depremde kimsenin burnunun kanamaması için tüm çalışmalarımız bitiyor" dedi.



15 bin daire yenilendi



Kentsel dönüşüm yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Hasan Akgün, "Büyükçekmece’de yaklaşık 15 bin daire yenilendi ve yenilenmeye devam ediyor. Şuanda yıktığımız binalar beklenmekte olan büyük depremde hasar görecek binalardı. Vatandaşlarımızı çağırıyoruz ve diyoruz ki; binanız bizim zeminimize uygun değil. Yaptığımız binalarla vatandaşlarımızı biraz heyecanlandırdık çünkü binaları 1 kat fazla verdik ve vatandaşları yüreklendirdik" açıklamasını yaptı.



Yıkımlar devam edecek


"1999’dan sonra yapmış olduğumuz yoğun plan çalışması akabinde en eski binalardan başlayarak yaptığımız yıkımlar devam edecek" diyen Akgün, "Biz depreme hazır gireceğiz. Sadece Mimarsinan sahillerinden köy zamanlarından kalan eski ruhsatlı binalar var bunların da yenilenmesi şart. Kumburgaz’daki planlarımız önümüzdeki Kasım ayından itibaren devreye girmiş olacak. Büyükçekmece’de 1999 yılından beri devam eden kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamakta kararlıyız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.